Po hoaxerovi Bombicovi alias Danny Kollárovi pátra polícia

Na obvineného Daniela Bombica bol sudcom pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu vydaný príkaz na zatknutie, nakoľko sa nepodarilo inak zabezpečiť prítomnosť obvineného na úkonoch trestného konania. Jeho pravé meno je Daniel Bombic, no sám seba volá Danny Kollár.

28.07.2022 15:50
bombic Foto:
Bombic spolupracoval s hnutím Republika a vysmieval sa policajtom, že sú proti nemu bezmocní.
debata (146)

„Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Martine vyhlásilo pátranie po Danielovi Bombicovi, nar. 17.10.1981,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Bombic žije v Londýne, a jeho prípadné zadržanie bude zrejme komplikovanejším procesom.

Na konšpirácie Bombica upozorňovala aj polícia cez stránku Hoaxy a podvody. Počas pandémie sa zviditeľnil šírením dezinformácií o covide, ktorý podľa neho neexistuje, či očkovaní, ktoré má za cieľ ovládnuť a zničiť bielu rasu. Sám seba označuje za bieleho nacionalistu.

Vo svojich príspevkoch na sociálnej sieti Telegram neopomenul ani vojnu na Ukrajine, keď si vymýšľal, že utečenci majú na Slovensku všetko zadarmo, ako i správu o tom, že žena z Ukrajiny odmietla vo Vrbovom zaplatiť za nákup v Lidli. Slovensko je podľa neho riadené cez CIA.

O prezidentke Zuzane Čaputovej tvrdí, že bola dosadená izraelským Mosadom a vyhlasuje, že Progresívne Slovensko riadia Židia. Taktiež zverejňoval osobné informácie s cieľom uškodiť obeti, čím sa dopustil tzv. doxxingu.

Počas pandémie útočil na zdravotníkov. Pravidelne zverejňoval kontaktné údaje na lekárov či hygienikov. Medzi nimi boli napríklad aj infektológ Peter Sabaka či anestéziológ Jakub Hložník.

© Autorské práva vyhradené

146 debata chyba
Viac na túto tému: #hoax #danny kollár #daniel bombic