Pokračovanie článku: Čaputová: Takto sa vládnuť nedá. Sulík podal demisiu, čo spraví Matovič?

Opatrenia na pomoc ľuďom z dielne OĽaNO

Desať bodov, ktoré obsahujú požiadavky OĽaNO, zahŕňa 200 eur na dieťa, schválenie štátneho rozpočtu na rok 2023, ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti, stabilitu dôchodkového systému, finančnú disciplínu, nové zdroje príjmov štátu, ako napríklad nové sadzby daní na lieh a hazard či mimoriadne zdanenie ruskej ropy.

Ďalej OĽaNO hovorí o zmrazení cien elektriny pre všetky domácnosti, výhodných zmluvách na plyn pre všetky domácnosti, príspevku domácnostiam na plyn a teplo 250 miliónov eur či príspevku dôchodcom v celkovej výške 150 miliónov eur.

OĽaNO / Desatoro / Desať bodov / Čítajte viac Pozrite si desať podmienok, ktoré dal Matovič Sulíkovi

Líder OĽaNO a minister financií na sociálnej sieti napísal, že na koniec vlády stačí jediné slovo. Ak SaS povie, že odchádza. „Slovo, na ktoré môžu doplatiť milióny ľudí vo veľmi ťažkej dobe. Slovo, ktoré s istotou vráti k moci mafiánske časy. Strana SaS je dnes ochotná toto slovo vysloviť a povaliť už tretiu protikorupčnú demokratickú vládu,“ napísal Matovič.

Zdôraznil, že si váži postoj poslancov OĽaNO a druhému vydieraniu Richarda Sulíka už nesmú ustúpiť. „Napriek tomu sme sa rozhodli pokúsiť o zastavenie SaS na ceste, ktorá nevyhnutne vedie Slovensko k návratu mafie k moci a dať túto ponuku. Veríme, že pri troche dobrej vôle SaS sa k nej postaví zodpovedne a ústretovo,“ uviedol Matovič.

© Autorské práva vyhradené

350 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #Eduard Heger #vládna kríza 2022