Pokračovanie článku: Na Slovensku pribudlo 271 prípadov nákazy koronavírusom a dve obete

Prostredníctvom 1 498 vykonaných RT-PCR testov odhalili v piatok na Slovensku 444 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli dve obete. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

V nemocniciach je s koronavírusom hospitalizovaných 579 pacientov.

Pozitivita testov

Graf znázorňuje, koľko % z vykonaných testov na COVID-19 bolo pozitívnych

zdroj: NCZI

Všetky grafy, štatistiky a čísla o koronavíruse

Všetky grafy

Očkovanie proti omikronu

Národné centrum zdravotníckych informácií eviduje k sobote 8 678 ľudí registrovaných na očkovanie proti covidu vakcínami upravenými na variant nového koronavírusu omikron. Z nich má 5 379 na očkovanie pridelený termín, potvrdila hovorkyňa NCZI Veronika Daničová.

„V prípade, že niekomu pridelený termín nevyhovuje, môže si ho ľahko zmeniť sám, bez potreby volania na call centrum – a to prostredníctvom samoobslužného portálu, portálu registrovaného žiadateľa,“ doplnila.

Registráciu na očkovanie adaptovanou vakcínou spustili 20. septembra. Vakcínu možno podať len ako posilňujúcu dávku. Očkovanie možno podstúpiť najskôr tri mesiace od posledného očkovania či prekonania ochorenia.

Záujemcovia sa môžu na očkovanie prihlásiť cez stránku korona.gov.sk. Očkuje sa vakcínami od konzorcia Pfizer/BioNTech a spoločnosti Moderna. Je ich možné podať po predošlej dávke akejkoľvek vakcíny proti koronavírusu dostupnej na Slovensku.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19