Kremský: Opozícia nemá dostatok hlasov na odvolanie Matoviča

Odvolanie Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie ministra financií je jediným riešením na to, aby Slovensko vyšlo z krízy. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to vyhlásil podpredseda Hlasu a nezaradený poslanec Národnej rady SR Richard Raši. Koaličný poslanec Peter Kremský z OĽaNO reagoval, že odvolávanie Matoviča a predtým ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) zdržuje schvaľovanie zákonov v parlamente. Nerozumie, na čo je to dobré.

02.10.2022 11:56 , aktualizované: 12:10
kremsky Foto: ,
Poslanec Národnej rady SR Peter Kremský (OĽaNO).
debata (16)

Kremský si myslí, že opozícia nebude mať v utorok (4. 10.) na odvolanie Matoviča dostatok hlasov. „Zásadnou otázkou je, aký dres si oblečú poslanci okolo Tomáša Tarabu,“ povedal Raši. Matovičov odchod z rezortu financií si podľa neho želá väčšina Slovenska.

Igor Matovič / Eduard Heger  / Čítajte viac Heger: Odvolanie Matoviča by sa vôbec nemalo konať

V súvislosti s energetickou krízou predseda parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský zdôraznil, že záujmom koalície je, aby boli ceny energií znesiteľné pre občanov, verejný sektor a aj firmy. „Riešenia pre firmy a verejný sektor sú na ceste,“ vyhlásil s tým, že domácnosti budú mať ceny energií zastropované. Poukázal na to, že parlament už schválil krízový plán, ktorým by mohol štát v najkrajnejšom prípade siahnuť na elektrinu vyrobenú na Slovensku. Raši reagoval, že koalícia zatiaľ v riešení krízy zlyhala.

VIDEO: Fico chce cielene poškodiť Hlas a zneistiť našich voličov, tvrdí Pellegrini

Video

Podaním hromadných výpovedí lekárov hrozí slovenskému zdravotníctvu podľa podpredsedu Hlasu kolaps. Hovorí o manažérskych zlyhaniach šéfa rezortu zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO). „Situácia na zdravotníckom trhu sa rapídne zhoršila počas pandémie, keď začal v Európe doslova boj o zdravotníka. Na to reagovali krajiny tým, že začali zdravotníkom zvyšovať platy,“ podotkol v relácii Raši.

Igor Matovič Čítajte viac V rokovacej sále skolaboval poslanec. Odvolávanie Matoviča odložili na utorok

Kremský považuje za dôležité, aby minister zdravotníctva rokoval s odborníkmi a hľadali spolu riešenie. „Pokiaľ viem, minister tak aj robí,“ dodal. Problém vidí v meniacich sa podmienkach odborárov. Ministerstvo zdravotníctva má počas najbližších dvoch mesiacov priestor na to, aby sa s odborármi definitívne dohodlo. „Výpovede sa dajú stiahnuť, treba o tom rokovať,“ zopakoval koaličný poslanec.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič