„Tepláreň, dobrá strelnica“, po Zámockej zaplavili web nechutné odkazy. Polícia vyzýva ľudí

Polícia vyzvala nielen používateľov sociálnych sietí, ale všetkých obyvateľov SR, aby jej pomohli s identifikáciou činov schvaľujúcich dvojnásobnú hanebnú vraždu dvojice mladých gejov na Zámockej ulici v Bratislave.

17.10.2022 21:08 , aktualizované: 22:42
zámocká Foto:
Za verejné schvaľovanie teroristického útoku hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia pripomenula, že akt Juraja K. dnes Generálna prokuratúra prekvalifikovala na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. „Schvaľuje niekto terorizmus? Dajte nám vedieť,“ vyzvala používateľov facebooku polícia.

Obyvatelia sa na príslušné orgány môžu obrátiť formou súkromnej správy na facebooku či s dôkazmi prísť na hociktoré policajné oddelenie.

Silvia Porubänová Čítajte viac Nech činy z ľudskosti prebijú (zlo)činy z nenávisti

Iná policajná stránka, Hoaxy a podvody – Polícia SR, dnes informovala aj o nechutných odkazoch, ktoré sa po vražde na Zámockej objavili v online priestore. Používateľ s menom „Erik Brida“ napísal, že „Tepláreň bola fakt dobrá strelnica“. Na profile „Richard Bari“ sa zase objavil odsúdeniahodný výrok, že členov LGBTI komunity „by mali vraždiť ako potkany, škoda, že ten chlapec nemal aspoň kalašnikov s troma zásobníkmi“.

Polícia neskôr večer upozornila na ďalší z mnohých nenávistných komentárov smerom k LGBTI+ komunite. Používateľ s menom „Nika Žinčák Mattová“ označila komunitu za „háveď“ a s dodatkom „nech vás všetkých postrieľajú".

Svoj komentár pod diskusiou k príspevku na fanpage denníka SME neskôr vymazala. „Napriek tomu ho máme archivovaný a ráno bude odoslaný v rámci zberu dát Národnej kriminálnej agentúre,“ informovala polícia.

„Úrad špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti pripomína, že jedna z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle par. 419b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere 3–10 rokov,“ uviedla polícia.

SR polícia streľba Zámocká ulica obete BAX Čítajte viac Tragickú streľbu v Bratislave prekvalifikovali na teroristický útok VIDEO: Zbabelá poprava na Zámockej. Juraj K. vraždil od chrbta
Video
chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #polícia #streľba na Zámockej #LGBTI+