Kauzy roku 2023. Kto sa vráti pred súd a koho oslobodili? (galéria)

Tento rok budú pokračovať niektoré verejnosti dobre známe súdne procesy a ďalšie sa pravdepodobne otvoria. Finišovať by už mal prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorý sa začal ešte v roku 2019.

01.01.2023 14:16
debata (9)
Kauzy roku 2023. Kto sa vráti pred súd?

V roku 2023 budú pokračovať niektoré verejnosti dobre známe súdne procesy a ďalšie sa pravdepodobne otvoria.

Fotogaléria
Bývalého špeciálneho prokurátora Dušan Kováčik,...
Bývalý starosta Nového Mesto sa po spojených...
+10Robert Fico aj naďalej obviňuje vládu z...

Pokračovať budú tiež viaceré korupčné prípady sudcov známe pod menom Búrka a Víchrica, korupčné kauzy z Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ako aj prípady zločineckých skupín v polícii a na Finančnej správe, ktoré spustili výpovede kajúcnika Ľudovíta Makóa – Božie mlyny, Očistec, Babylon a Judáš.

V tých sú obvinení najvyšší predstavitelia bývalého vedenia orgánov činných v trestnom konaní – exprezident Tibor Gašpar, bývalý šéf NAKA Peter Hraško, či bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Ten už bol za úplatky v máji právoplatne odsúdený na 8-ročné väzenie. Pokračovať budú aj prípady korupcie na Finančnej správe známe pod menom Mýtnik.

Video

Viacerí nižší úradníci sa už priznali a vypovedajú proti spoluobvineným. Niektoré kauzy však majú problém dostať sa pred súd. Platí to najmä pre prípady v ktorých figuruje nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

V kauzách Kaifáš a Očistec súdy zatiaľ neprijali obžaloby. S prípadom údajnej Bödörovej zločineckej skupiny súvisí aj kauza Súmrak, v ktorej boli obvinení aj predseda Smeru Robert Fico, či exminister vnútra Robert Kaliňák.

Tá sa však pred súd tak skoro nedostane, keďže obvinenie im bolo zrušené Generálnou prokuratúrou.
Video

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Súmrak #Dušan Kováčik #kauzy #Mýtnik