Krúpa: Ňarjaša do Tiposu dosadil Matovič na poslednú chvíľu. Poslanec OĽaNO vracia úder

Poslanec SaS Juraj Krúpa vyzval Eduarda Hegera (OĽaNO), ktorý je dočasne poverený riadením ministerstva financií, aby s okamžitou platnosťou odvolal z predstavenstva Tiposu poslanca OĽaNO Erika Ňarjaša.

16.01.2023 13:52 , aktualizované: 17:32
Erik Ňarjaš Foto: ,
Erik Ňarjaš
debata (35)

„Je neprijateľné, aby poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš, ktorý sa celý svoj profesionálny život venuje tancu, dostal za odmenu teplé miesto v Tipose. Navyše, Igor Matovič ho do funkcie menoval len deň pred svojím oficiálnym koncom,“ uviedol Krúpa na sociálnej sieti.

Hnutie OĽaNO už podľa neho dávno nie je protikorupčným hnutím, ale eseročkou jedného muža, ktorý výmenou za lojalitu neváha urobiť zo štátnej akciovej spoločnosti „trafiku pre kamarátov".

Vedome klamal, reaguje Ňarjaš

Ňarjaš v reakcii na vyjadrenia Krúpu uviedol, že spĺňa všetky predpoklady na vykonávanie svojej funkcie. Podľa poslanca OĽANO by práve Krúpa mal byť odvolaný, pretože nie je kompetentný viesť brannobezpečnostný výbor parlamentu. Naviac táto pozícia na základe výsledkov volieb patrí OĽANO, vďaka hnutiu má Krúpa aj poslanecký mandát. „Krúpa o mojej kvalifikácii vedome klame, rád mu moje profesionálne pozadie predstavím,“ zdôraznil Ňarjaš.

Pripomenul, že vyštudoval finančný manažment na Varšavskej univerzite. V minulosti pôsobil ako CEO finančnej skupiny Zebra group LLC aj platobnej inštitúcie Fondy LTD. Ako poslanec je členom Výboru NR SR pre financie a rozpočet.

„Chcem zúročiť svoje doterajšie skúsenosti v oblasti finančného manažmentu v prospech zvýšenia konkurencieschop­nosti štátnej spoločnosti Tipos, a to bez akéhokoľvek nároku na odmenu,“ dodal Ňarjaš.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Krúpa #Erik Ňarjaš