Žena obvinená z podpory terorizmu ide do väzby

Žena obvinená z podpory terorizmu, ktorú priviezol vládny špeciál začiatkom týždňa z Iraku, ide do väzby. Rozhodol o tom sudca Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman, potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné.

17.02.2023 18:31
Polícia / NAKA / Foto:
Príslušník NAKA hliadkuje na letisku počas príchodu vládneho špeciálu
debata (10)

Sudca rozhodol o väzbe z dôvodu možného úteku ženy, rovnako aj pokračovania v trestnej činnosti. Zobral ju teda do útekovej a preventívnej väzby, nesúhlasil však s návrhom prokurátora na kolúznu väzbu.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť proti neakceptácii kolúznej väzby. Obvinená sa zatiaľ nevyjadrila, plynie jej zákonná lehota troch pracovných dní. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd.

Vládny Airbus A319 Čítajte viac Z Iraku priviezli možno prvú slovenskú teroristku

„V pondelok v Bratislave vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zadržal R. D. po tom, čo túto osobu z Iraku dopravil vládny špeciál. K preprave došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky. Vyšetrovateľ NAKA obvinil osobu pre trestné činy ohrozenie mravnej výchovy mládeže, založenie, zosnovanie a podporovanie teroristickej skupiny a vojnové bezprávie,“ informovala polícia v pondelok na sociálnej sieti.

Žena sa mala údajne zdržiavať v irackom Kurdistane. Pravdepodobne sa tam zapojila do aktivít islamistickej teroristickej organizácie Daeš, ktorá na tomto územní naďalej pôsobí. Obvinenie z ohrozenia mravnej výchovy mládeže zas naznačuje, že so Slovenkou boli aj deti.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus