Demokrati nechápu, prečo ich PS kritizuje: Nahrávate extrému a Ficovi

Strana Demokrati nechápe, prečo hnutie Progresívne Slovensko (PS) kritizuje demokratických partnerov. Takéto útoky sú podľa nich nebezpečné pre demokraciu, keďže napomáhajú extrémistom i Robertovi Ficovi (Smer).

02.04.2023 18:21
Eduard Heger Foto:
Eduard Heger
debata (31)

Demokrati to uviedli vo svojom stanovisku. Strana vníma nárast útokov na jej predsedu a povereného premiéra Eduarda Hegera, označuje ich za plytké a lacné. Kritika podľa Demokratov ide po ruke rétorike strany Hlas a nie je postavená na faktoch. Politický subjekt doplnil, že PS paradoxne robí to, na čo dlhodobo poukazuje, a to hľadá nepriateľa tam, kde nie je.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX Čítajte viac Rozdvojený Heger. Ako premiér Rázsochy sľubuje, ako minister im dáva stopku. PS žiada odpovede

„My Demokrati v politike reprezentujeme slušnú a konštruktívnu politiku bez hádok. Preto preferujeme spoluprácu a spájanie demokratických síl, pomenovanie skutočných problémov Slovenska a predstavovanie riešení a odmietame, aby sa demokratické spektrum opäť zaoberalo hádkami a krajinu tak odovzdalo ašpirujúcemu diktátorovi Ficovi," uvádza strana v stanovisku. Demokrati doplnili, že sa nemienia nechať zatiahnuť do neférových a emotívnych osobných útokov.

VIDEO: Sulík: SaS vyriešila najväčší problém Slovenska a doplatila na to
Video
Roman Mikulec, Igor Matovič, Eduard Heger, parlament, odvolávanie, ôsmy pokus Čítajte viac Sulík o kauze Mikulca: Patrí k najslabším ministrom. Líder KDH očakáva, že Čaputová prevezme kormidlo
31 debata chyba
Viac na túto tému: #demokrati #Progresívne Slovensko