Tragická Veľká noc. O život prišlo až sedem ľudí: Muža zlisovalo smetiarske auto, z vraždy matky obvinili jej dcéru

Pre niektorých sa nebudú tohtoročné veľkonočné sviatky niesť v radostnom duchu, pretože prišli o svojich blízkych. Počas štyroch dní sa stalo na Slovensku päť tragických udalostí, pri ktorých vyhasli životy siedmich ľudí. Medzi nimi boli aj traja mladí ľudia. V Lučenci rieši polícia vraždu matky a na horách prišla o život 51-ročná Slovenka.

10.04.2023 18:00
Veľká noc, nehoda, vražda, smetiarske auto, Foto:
Počas veľkonočných sviatkov sa stalo na Slovensku päť tragických udalostí, pri ktorých vyhasli životy siedmich ľudí.
debata (9)

Tragickú udalosť hlásili aj zo Žiliny, pri ktorej zasahovali mestskí aj štátni policajti. V žilinskej mestskej časti Vlčince II boli okrem polície privolaní aj záchranári k nehybnému telu ženy.

Dušan Dědeček Čítajte viac Mal priznať, že vypil fľašu a v podjazde k Zochovej ešte dupol na plyn. Dědečka obžalovali

PONDELOK (10. apríl)

V Žiline našiel okoloidúci nehybné telo ženy

Podľa portálu zilinak.sk ležala v tráve vedľa chodníka. Telo si všimol jeden z okoloidúcich, ktorý sa chystal na návštevu. Podľa vyjadrení obyvateľov z okolitých bytových jednotiek mala žena približne na poludnie vyskočiť alebo vypadnúť z jedného z okien 11-podlažného panelového domu. Bližšie informácie však zatiaľ nie sú známe.

„Oblasť dvoch vchodov do bytového domu na spomínanej ulici je ohraničená policajnou páskou a na mieste hliadkujú viacerí príslušníci. Prítomný je aj policajný technik, ktorý zhotovuje fotodokumentáciu,“ informoval portál.

NEDEĽA (9. apríl)

Pád z turistického chodníka neprežila Slovenka

Pád z turistického chodníka pod vrchom Osnica v Malej Fatre neprežila 51-ročná slovenská turistka. Na sociálnej sieti o tom v nedeľu informovala Horská záchranná služba (HZS). Žena sa pošmykla a spadla východným žľabom. „Po páde dlhom približne 300 metrov bola turistka v kritickom stave,“ uviedla HZS s tým, že prvú pomoc sa jej snažila poskytnúť kamarátka, ktorá k nej zostúpila exponovaným terénom.

zväčšiť Po páde v Malej Fatre zahynula 51-ročná Slovenka. Foto: FB/Horská záchranná služba
nehoda, Malá Fatra, pád, turistka Po páde v Malej Fatre zahynula 51-ročná Slovenka.

Na miesto letel záchranársky vrtuľník zo Žiliny. Na palubu pribrali aj horského záchranára. Po prílete do oblasti spolu s lekárkou leteckých záchranárov zhodnotil zdravotný stav pacientky a zaistili jej dýchacie cesty.

Ženu následne z miesta nehody vrtuľníkom transportovali na Medziholie, kde po pristátí vzhľadom na zhoršenie jej zdravotného stavu začali s resuscitáciou. „Žiaľ, napriek veľkej snahe zúčastnených sa 51–ročnú ženu nepodarilo zachrániť,“ dodala HZS. Telesné pozostatky nebohej transportovali na Boboty. Tam ich odovzdali policajtom a obhliadajúcemu lekárovi.

Polícia vyšetruje úmrtie ženy, hovorí o vražde

Polícia vyšetruje úmrtie 54-ročnej ženy v jednom z bytov na Nejedlého ulici v Leviciach. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre vzniesol obvinenie 30-ročnej podozrivej osobe pre obzvlášť závažný zločin vraždy,“ informovala polícia v pondelok.

Uznesenie o vznesení obvinenia zatiaľ nie je právoplatné. „Vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony, aby spis mohol predložiť prokurátorovi s podnetom na vzatie obvinenej do väzby,“ dodali policajti.

Polícia v Leviciach prijala oznámenie na Veľkonočnú nedeľu ráno. „V byte na Nejedlého ulici v Leviciach bola nájdená 54-ročná žena bez známok života. Okolnosti jej úmrtia sú nateraz predmetom vyšetrovania,“ približuje polícia. Pre dokumentovanie prípadu a prebiehajúce počiatočné úkony nemôže polícia v súčasnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie. Ženu našli v posteli s viacerými bodnými ranami.

Policajti zadržali jej dcéru, ktorá má byť z vraždy podozrivá. Informoval o tom portál noviny.sk. Dcéra bývala s matkou zhruba dva mesiace. Vražde údajne predchádzalo spoločné popíjanie alkoholu a následná hádka.

Na Liptove zomreli pri nehode traja mladí ľudia

Životy troch ľudí si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu v skorých ranných hodinách v Liptovskom Mikuláši, potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

Pri nehode v Liptovskom Mikuláši zomreli traja... Foto: FB/Polícia SR
traja mladí ľudia, Liptovský Mikuláš, nehoda, smrť Pri nehode v Liptovskom Mikuláši zomreli traja mladí ľudia.

Štvrtú účastníčku nehody s úrazom hlavy posádka ZZS transportovala do nemocnice. Hovorkyňa uviedla, že volanie o pomoc prijali na krajskom operačnom stredisku v Žiline o 03.25 h. Tiesňovú linku 155 kontaktovali svedkovia udalosti s tým, že na mieste sa nachádzajú zranení.

Pri nehode v Liptovskom Mikuláši zomreli traja... Foto: FB/Polícia SR
traja mladí ľudia, Liptovský Mikuláš, nehoda, smrť Pri nehode v Liptovskom Mikuláši zomreli traja mladí ľudia.

„V čase príchodu záchranárov na miesto boli dve ženy mŕtve, muža sa ešte pokúšali oživiť, ale bezúspešne. Ťažkým zraneniam podľahol tiež,“ dodala Krčová. Nehoda osobného auta zn. Volkswagen sa stala na miestnej komunikácii na Poľnohospodár­skej ulici.

Pri nehode v Liptovskom Mikuláši zomreli traja... Foto: FB/Polícia SR
traja mladí ľudia, Liptovský Mikuláš, nehoda, smrť Pri nehode v Liptovskom Mikuláši zomreli traja mladí ľudia.

Vozidlo podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Zuzany Šefčíkovej z doposiaľ presne nezistených príčin narazilo do stĺpa. „Nachádzali sa v ňom štyri osoby vo veku od 19 do 22 rokov,“ konkretizovala. Policajná hovorkyňa doplnila, že ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody sú predmetom vyšetrovania. U nebohých bola nariadená pitva. „Nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ povedala.

SOBOTA (8. apríl)

Vodič Renaultu neprežil náraz do stromu

Neďaleko obce Hronské Kľačany v okrese Levice došlo v sobotu dopoludnia k tragickej dopravnej nehode. Vodič osobného auta Renault podľa polície zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a zišiel z cesty.

Pri nehode v Hronských Kľačanoch pri Nitre... Foto: FB/Polícia - Nitriansky kraj
Hronské Kľačany, Nitra, Polícia, smrteľná nehoda Pri nehode v Hronských Kľačanoch pri Nitre vyhasol ľudský život.

Vozidlo následne narazilo do stromu. „Aj napriek snahe záchranárov 40-ročný vodič na následky utŕžených zranení na mieste nehody podľahol. Vyslaný záchranársky vrtuľník na miesto už letel zbytočne,“ napísala polícia.

Prípadná prítomnosť alkoholu v krvi nebohého vodiča bude zisťovaná pri pitve,“ informovala. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania levickej polície.

PIATOK (7. apríl)

Muža zlisovalo smetiarske auto

Muža neznámej totožnosti, ktorý sa mal nachádzať v smetnej nádobe na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, v piatok ráno pravdepodobne zlisovalo smetiarske auto. Tragédiu už vyšetruje polícia, ktorá avizuje trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Muža zrejme v centre Bratislavy zlisovalo... Foto: FB/Metská polícia Bratislava
Bratislava, smetiarske auto, centrum, muž, nehoda Muža zrejme v centre Bratislavy zlisovalo smetiarske auto.

„Podľa doterajších informácií malo dôjsť krátko po 06.00 h počas manipulácie pracovníkov likvidácie odpadu so smetnou nádobou k usmrteniu neznámej osoby v zbernej časti smetiarskeho vozidla. Muž doposiaľ neznámej totožnosti sa mal nachádzať v smetnej nádobe, ktorá bola vysypaná a následne jej obsah zlisovaný vo vozidle,“ načrtol hovorca.

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) priblížila, že k tragédii došlo pri odvoze zmesového komunálneho odpadu z dvora. „Po presune kontajnerov k zberovému vozidlu a vysypaní obsahu kontajnerov posádka zistila, že sa do lisovacej časti vozidla dostala okrem odpadkov aj osoba. Napriek okamžitej reakcii zamestnancov OLO, ktorí lis zastavili a zavolali všetky záchranné zložky, muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ informovala Zuzana Balková, manažérka externej komunikácie.

Predseda predstavenstva OLO Ivan Sokáč vyjadril v súvislosti s tragédiou úprimnú sústrasť. „Žiaľ, práve v chladných mesiacoch sa stáva, že ľudia bez domova hľadajú útočisko v zberných nádobách, predovšetkým na triedený odpad. Budeme hľadať cesty, ako takýmto mimoriadnym situáciám v budúcnosti predchádzať,“ do­dal.

Na mieste tragédie bola aj hliadka mestskej polície pre prípad poskytnutia potrebnej asistencie už zasahujúcim hasičom, záchranárom a príslušníkom Policajného zboru. „Mestskí policajti po príchode na Hviezdoslavovo námestie poskytli spoluprácu záchranným zložkám v podobe zabezpečovania miesta udalosti,“ načrtla hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.

V prvých mesiacoch bolo menej nehôd ako vlani

V prvých mesiacoch roka však eviduje polícia o 343 dopravných nehôd menej ako v rovnakom období roku 2022. Kým vlani zaznamenala do 2. apríla 2860 nehôd, tento rok ich bolo 2517. Vyplýva to z policajných štatistík zverejnených na webe ministerstva vnútra.

Na cestách zahynulo od začiatku roka 54 ľudí, z toho 21 chodcov. Ťažko sa zranilo 155 osôb. Najvyšší počet nehôd evidujú v Prešovskom (524) a Žilinskom (368) kraji. Najmenej nehôd (178) sa stalo v Trenčianskom kraji. V 13. týždni pribudlo 196 nehôd so štyrmi obeťami a siedmimi ťažko zranenými.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #polícia #nehoda #Nitra #vražda #malá fatra #smetiarske auto