NAKA zadržala starostu Borinky, čelí obvineniu zo zneužitia právomoci

Starostu obce Borinka v okrese Malacky obvinili z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

03.05.2023 09:11 , aktualizované: 13:50
debata (25)

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržal starostu jednej z obcí v okrese Malacky, ktorého obvinil z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ priblížila hovorkyňa. Dodala, že aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť.

Portál aktuality.sk informoval, že policajti z Národnej kriminálnej agentúry zasahovali priamo na obecnom úrade. Podľa medializovaných informácií zadržali starostu obce Miroslava Paulena. Policajti na mieste vykonávali aj prehliadku iných priestorov.

Minister vnútra Roman Mikulec nechcel akciu NAKA v Borinke bližšie komentovať. „Nemám čo k tomu povedať, NAKA si robí svoju prácu, predpokladám, že sa realizujú procesné úkony tak ako vždy,“ uviedol po stredajšom rokovaní vlády.

VIDEO: Spisovateľ a bývalý kriminalista z NAKA Peter Šloser: Dúfam, že neprajníci mi závidia moje úspešné spisovateľské obdobie
Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA