Do Miškovca previezli 13 zranených po nehode autobusu na D2

Do Ústrednej a univerzitnej fakultnej nemocnice Boršodsko-abovsko-zemplénskej stolice v Miškovci priviezli v uplynulých dvoch dňoch 13 zranených z pondelňajšej havárie autobusu na Slovensku. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

17.05.2023 23:28
debata (2)

Riaditeľ nemocnice János Révész uviedol, že stav šiestich pacientov si vyžiadal ambulantnú starostlivosť a siedmich zranených prijali na nemocničné oddelenia. Jeden z nich je pod dozorom lekárov a ďalší šiesti, ktorí väčšinou utrpeli zranenia končatín, potrebujú chirurgický zákrok.

VIDEO: Hrozivá nehoda kamióna a autobusu na D2 si vyžiadala jednu obeť a desiatky zranených
Video

Troch ľudí už operovali, ďalších troch budú operovať v stredu alebo vo štvrtok, dodal Révész s tým, že nikto z nich nie je v ohrození života ani vo vážnom stave. Ich zranenia si vyžadujú dobu liečenia v trvaní viac ako osem dní, pričom ich stav je úplne stabilizovaný.

Nemocnica v Miškovci je podľa Révésza v neustálom kontakte so slovenskými lekármi. Tí uviedli, že majú zranených pacientov, ktorí sú stabilizovaní a je ich možné previezť do nemocnice v Miškovci na doliečenie.

Na snímke záchranársky vrtuľník pristáva k...
Na snímke hasiči zasahujú počas dopravnej...
+16Na snímke záchranné zložky prichádzajú k...

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť. Trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké zranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne zranenia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #diaľnica D2 #Miškovec #nehoda autobusu