Remišová pripustila, že bude kandidovať za Matoviča

Predsedníčka strany Za ľudí a poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová sa pri vyslovení dôvery vláde odborníkov chce rozhodnúť na základe predloženého programového vyhlásenia vlády (PVV). Uviedla to v rozhlasovej diskusii RTVS Sobotné dialógy.

20.05.2023 13:48
Veronika Remišová Foto:
Veronika Remišová.
debata (21)

Remišovej oponent v debate, predseda Smeru-SD a parlamentný poslanec Robert Fico, vyhlásil, že vláda odborníkov je iba pokračovaním predchádzajúcej garnitúry. „Od Smeru preto nedostane ani jeden jediný hlas v parlamente,“ do­dal.

Eduard Heger, Igor Matovič, OĽaNO, Demokrati Čítajte viac OĽaNO či Demokrati? Matovič má navrch. Heger ťahá za kratší koniec a musí zaútočiť

Remišová od novej vlády očakáva, že bude vyvíjať opatrenia na pomoc ľuďom, rovnako si praje, aby nezastavila projekt výstavby nemocnice v Martine z plánu obnovy. „Sever Slovenska si zaslúži špičkovú nemocnicu,“ zdôraznila. Kabinet Ľudovíta Ódora preto vyzvala, aby sa v Bruseli pokúsil zmeniť nastavenie podmienok a čerpania v pláne obnovy.

Video
Remišová o eurofondoch: Zrušili sme kšefty oligarchom / Zdroj: TV Pravda

Fico považuje fakt, že sa do výberového konania na výstavbu novej nemocnice v Martine nikto neprihlásil, za potvrdenie to, že plán obnovy bol od začiatku zle nastavený. Mieni, že Slovensko príde o obrovské peniaze, varuje však pred neuváženými a zmätočnými zásahmi, ktoré by mohli situáciu ešte zhoršiť.

Video
Raši: Po Remišovej zostane eurofondová kalamita / Zdroj: TV Pravda

Remišová pripustila, že v predčasných voľbách bude kandidovať za OĽaNO Igora Matoviča. „Rokovania prebiehajú. Každé jedno prepadnuté percento by bolo v prospech Roberta Fica,“ povedala.

Veronika Remišová Čítajte viac OĽaNO rokuje s Remišovou: Máme ešte dva mesiace
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová