Premiér začal v pondelok sériu stretnutí s lídrami parlamentných strán. Vynechal tých, ktorí prišli na kandidátke ĽSNS

Predseda vlády SR Ľudovít Ódor začal v pondelok avizovanú sériu stretnutí s lídrami politických strán zastúpených v Národnej rade SR.

28.05.2023 09:53 , aktualizované: 29.05.2023 15:36
Ľudovít Ódor Foto: ,
Premiér Ľudovít Ódor
debata (114)

Rokovať sa bude o podpore programového vyhlásenia vlády a o možnosti vyslovenia dôvery vláde. TASR o tom informoval jeho hovorca Peter Majer.

„Pozvanie na stretnutie sa týka strán Demokrati, Hlas, OĽANO, Progresívne Slovensko, SaS, Sme rodina, Smer a Za ľudí,“ priblížil Majer. O výsledkoch rokovaní bude premiér informovať súhrnne po absolvovaní všetkých stretnutí.

Pozvánku na rokovania nedostali zástupcovia strán, ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke extrémistickej ĽSNS. Premiér by sa teda nemal stretnúť so samotnými Kotlebovcami, ale ani s poslancami Republiky či strany Život.

Video
Ódor zostal na Slovensku lebo videl možnosť zmeny. Cieli na budúcnosť, blízke sú mu témy klimatickej zmeny / Zdroj: TASR

Vláda má čas požiadať o dôveru do polovice júna

Vláda odborníkov musí do 30 dní od svojho vymenovania prísť do Národnej rady (NR) SR s programom a požiadať parlament o dôveru. Kabinet odborníkov pod vedením premiéra Ľudovíta Ódora tak má čas zhruba do polovice júna.

„Vláda je povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery,“ píše sa v Ústave SR. Kabinet odborníkov menovala prezidentka Zuzana Čaputová 15. mája, do parlamentu by tak mal prísť s programom do 14. júna.

parlament, májová schôdza, Čítajte viac Poslanci, ďakujeme. Ušetrili ste nám miliardy
114 debata chyba
Viac na túto tému: #PVV #Ľudovít Ódor #vláda odborníkov #úradnícka vláda