Vláda zasadne dvakrát, schváli svoje programové vyhlásenie

Vládny kabinet Ľudovíta Ódora počas pondelka zasadne na dvoch rokovaniach vlády. Na prvom z nich bude riešiť programové vyhlásenie vlády (PVV). Jeho konkrétne znenie zatiaľ zverejnené nie je. Následne po jeho schválení sa k PVV uskutoční tlačová konferencia.

12.06.2023 07:16
ódor, horváth, vašáková, vláda odborníkov Foto: ,
Zľava: Minister financií SR Michal Horváth, predseda vlády SR Ľudovít Ódor a podpredsedníčka vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková počas rokovania 1. schôdze vlády SR. 17. máj 2023.
debata (4)

Od 13.00 h má vláda začať rokovať počas pondelka druhýkrát. Ministri na rokovanie predložili viacero akčných plánov. Týkajú sa napríklad inteligentných miest a regiónov do roku 2026, plánu rozvoja elektromobility v SR i opatrení úspešnej realizácie Národnej vodíkovej stratégie do roku 2026. Vláda bude rokovať aj o návrhu na ratifikovanie dohody o spoločnom leteckom priestore medzi Európskou úniou a jej členskými štátmi na jednej strane a Ukrajinou na strane druhej.

Video

Niektoré zariadenia podmienené odkázanosťou a zariadenia krízovej intervencie, teda nocľahárne, majú dostať na miesto v zariadení o sedem percent viac oproti súčasnej výške finančného príspevku. Vyplýva to z uznesenia, ktorým sa ustanovuje výška finančného príspevku na poskytovanie sociálnej služby v niektorých druhoch zariadení sociálnych služieb na rok 2023, o ktorom bude v pondelok popoludní rokovať vláda.

Vláda má vysloviť aj súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území SR, ale aj s vyslaním našich vojakov mimo územia Slovenska na účel vojenských cvičení v druhom polroku 2023.

Hegerova vláda spieva hymnu na svojom poslednom zasadnutí
Video

Ministerstvo kultúry SR predkladá na rokovanie materiál, ktorého obsahom je návrh finančného zabezpečenia kompenzácie výdavkov na obnovu súkromných objektov priamo postihnutých požiarom v Banskej Štiavnici v marci. V ňom žiada do svojej kapitoly prideliť účelovo určené kapitálové výdavky určené na vyhlásenie dvoch výziev cez dotačný systém rezortu kultúry v celkovom objeme 4.184.558 eur.

V programe šiestej schôdze pod vedením premiéra Ódora je zaradená aj stratégia kultúry a kreatívneho priemyslu SR 2030.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #programové vyhlásenie vlády #vláda Ľudovíta Ódora