Ruský exminister energetiky Milov pre Pravdu: Putin naznačil, že neuznáva suverenitu Slovenska

Rusko pod vedením Vladimíra Putina nie ja také, ako si mnohí Slováci myslia, tvrdí ruský politik Vladimír Milov. Sme chudobnejší, máme znefunkčnený štát a na Ukrajine Putinovi ide iba o dobytie nových území.

15.06.2023 14:00
debata (309)
Milov pre Pravdu: Rusko pod vedením Putina nie je také, ako si Slováci myslia
Video
Zdroj: TV Pravda

Vladimír Milov bol očitým svedkom vzostupu ruského vodcu Vladimíra Putina k moci. Vtedy pôsobil ako viceminister energetiky, po rokoch sa však stal opozičným politikom a napokon bol donútený z vlasti odisť. V rozhovore pre denník Pravda vysvetlil, prečo prikláňanie sa k Rusku neprenesie Slovákom žiadne výhody.

Podľa neho Rusko má záujem, aby sa na Slovensku dostali k moci sily, ktoré budú blokovať pomoc Ukrajine, či sa snažiť o rozbitie jednoty členov NATO. Dodal, že vplyvní ruskí politici sa ani netaja tým, že konečným cieľom vojny na Ukrajine je rozšírenie územia krajiny. Navonok však agresiu prezentujú ako súboj s NATO.

„Putin by určite chcel dostať Slovensko do zóny svojho vplyvu. Pred inváziou na Ukrajinu predstavil svoje požiadavky na medzinárodnú bezpečnosť, podľa ktorých sa NATO musí stiahnuť späť za hranice z roku 1997. To znamená, že Putin neuznáva suverenitu nových členov Aliancie a to sa týka aj Slovenska. Myslím si, že mnohí ľudia na Slovensku toto nevedia. Ak by vedeli a všimli si situáciu pravé v tomto kontexte,“ uviedol.

Všetkým sympatizantom Putina na Slovensku politik odkazuje: Rusko nie je také, ako si myslíte. Viac sa dozviete v rozhovore:

Putin nad mapou Čítajte viac Čo si Putin naozaj myslí o vojne? Pred domácimi priznáva, že mu ide o nové územia, tvrdí ruský politik

© Autorské práva vyhradené

309 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Vladimir Milov