Vlak sa zrazil s tureckým kamiónom na priecestí v Hronskom Beňadiku

V Hronskom Beňadiku-časti Psiare sa na železničnom priecestí zrazil vlak s kamiónom, úsek je neprejazdný. Informuje o tom Zelená vlna RTVS. Ako obchádzku uvádza trasu cez Čaradice a Kozárovce.

17.06.2023 08:42 , aktualizované: 12:53
debata (7)

Ako pre TASR spresnila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová, k zrážke došlo približne o 5.40 h. „Ide o priecestie, ktoré je vybavené svetelným zariadením, ale bez závor,“ uviedla. Na trase Hronský Beňadik – Kozárovce museli zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu. Železničnú dopravu v tomto úseku obnovili od 11.30 h.

Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová potvrdila, že záchranári na mieste ošetrili dvoch zranených. „Prvý z nich mal len povrchové poranenia, druhého s viacerými poraneniami previezli do nemocnice,“ dodala.

Tureckého vodiča kamióna zadržali

Zrážku kamióna a osobného vlaku, ku ktorej došlo v sobotu v skorých ranných hodinách na nechránenom železničnom priecestí v Hronskom Beňadiku, v miestnej časti Psiare, spôsobil 37-ročný turecký vodič nákladného auta. Policajti ho na mieste zadržali. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

„Vodič kamióna nerešpektoval svetelnú signalizáciu a vošiel na priecestie, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom. Vozidlo zostalo prevrátené na bok. Ide o železničné priecestie, kde je aktuálne jazda nákladným vozidlám zakázaná dopravným značením,“ konštatovala polícia.

Podľa policajtov vo vlaku sa v čase nehody nachádzalo 50 osôb. Pri nehode sa okrem 58-ročného rušňovodiča, ktorého previezli do nemocnice, nikto iný nezranil.

„Na mieste nehody sa stále pracuje, vykonávame neodkladné procesné úkony. Všetky bližšie okolnosti zrážky sú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania. Požitie alkoholu u vodiča nákladného vozidla ani u rušňovodiča sa nezistilo,“ dodala polícia.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #zrážka vlaku s autom