Na mol opitá vodička viezla štvorročnú dcéru. Na rovnom úseku prevrátila auto

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia v Humennom obvinila vodičku, ktorá v nedeľu po 17.00 h viedla opitá po ulici Komenského v Snine osobné vozidlo, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

26.06.2023 13:44 , aktualizované: 15:46
nehoda Foto:
Vozidlo, ktoré šoférovala opitá žena, po nehode na Komenského ulici v Snine v nedeľu 25. júna 2023.
debata (2)

Ako povedala, vodička na priamom úseku cesty s vozidlom narazila do dopravného značenia a v dôsledku nárazu sa vozidlo prevrátilo nabok.

Dínom-dánom. Takto jazdila opitá vodička z východu
Video

„Vodička bola na mieste dopravnej nehody podrobená dychovej skúške, kde výsledok bol zarážajúci, dosiahol hodnotu takmer 2,7 promile. Čo bolo ešte horšie je skutočnosť, že v aute v tom čase bolo aj štvorročné dievčatko. Našťastie pri nehode ani vodička a ani malé dievčatko neutrpeli vážne zranenia,“ uviedla Ligdayová.

Na vozidle vznikla škoda približne 3000 eur a na zvislom dopravnom značení škoda vo výške 500 eur.

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 53 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Zuzana Šefčíková.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 15 nad jedno promile, u 12 vodičov zistili alkohol do jedného promile. „Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 26 vodičov nemotorových vozidiel. Šiesti vodiči spôsobili dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

669 dychových skúšok, všetky negatívne

Policajti v Púchovskom a Považskobystrickom okrese zistili počas nedeľnej štvorhodinovej dopravnej kontrole 19 priestupkov, v 17 prípadoch uložili blokovú pokutu, dva priestupky vyriešili napomenutím.

Počas štyroch hodín sa dychovej skúške podrobilo 669 vodičov, ani v jednom prípade nezistili prítomnosť alkoholu v dychu.

Naháňačka s 15-ročnými

Iba 15-ročného mladíka za volantom chytila polícia na Spiši po nočnej víkendovej naháňačke, ktorá viedla viacerými obcami v okrese Spišská Nová Ves. Prenasledované vozidlo zastavilo po divokej jazde Spišskou Novou Vsou a Markušovcami až v Rudňanoch vo vnútrobloku, kde ho obkľúčili policajti. Výsledok dychovej skúšky na alkohol bol u vodiča-tínedžera negatívny, odmietol sa ale podrobiť odberu biologického materiálu na zistenie prítomnosti iných návykových látok v organizme. Informovala o tom dnes košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

V Čechách sa odohrala najpomalšia ‘naháňačka‘ v histórii
Video

Prenasledovanie vozidla sa začalo po tom, ako vodič na výzvy policajtov na zastavenie vozidla v Spišskej Novej Vsi nereagoval. „Vodič jazdil neprimerane vysokou rýchlosťou, a to aj v protismernej časti vozovky, čím ohrozoval bezpečnosť nielen svoju, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ opísala Ivanová. Vodič s autom smeroval cez obec Markušovce až do obce Rudňany. „Tam pri jednom z bytových domov auto svojou prednou časťou prerazilo kovovú bránu,“ dodala hovorkyňa. Prenasledované vozidlo zastavilo na tráve vo vnútrobloku obytného domu. Okrem vodiča sa v ňom nachádzal aj rovnako starý spolujazdec.

Samotný vodič vzhľadom na svoj vek nie je držiteľom vodičského oprávnenia. „Ďalšími vykonávanými úkonmi bolo zistené, že mladík si vozidlo značky VW Polo vzal bez predchádzajúceho súhlasu majiteľa a vozil sa s ním bez jeho dovolenia po meste,“ uviedla Ivanová. Policajti mladíka obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušný útvar Policajného zboru na vykonanie ďalších potrebných procesných úkonov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom #polícia SR