Kočnerov stav ostáva kritický. Zrušili mu výsluchy a je pod dohľadom lekárov

Marian Kočner je stále pod dohľadom zdravotníckych expertov a po sobotnom vyšetrení v bratislavskej nemocnici sa jeho stav nezlepšil. Kam pokračovala jeho cesta po vyšetrení u lekára?

27.06.2023 14:03
nemocnica Ružinov Foto: ,
Ilustračné foto - nemocnica Ružinov
debata (58)

Mariana Kočnera previezli do nemocnice v bratislavskom Ružinove v sobotu. V zdravotníckom zariadení podstúpil lekárske vyšetrenie a podvečer v sprievode kukláčov priestory opäť opustil. Z nemocnice Kočner odchádzal sediac na nosidlách, odviezť ho mala sanitka.

Marian Kočner Čítajte viac Kočner absolvoval vyšetrenie v ružinovskej nemocnici. Stav klienta je vážny, komentoval obhajca

Kočnerov advokát Marek Para neuviedol, čo bolo dôvodom návštevy nemocnice, s tým, že nemá oprávnenie poskytovať informácie o zdravotnom stave klienta. Neposkytol ani informácie o tom, kam Kočner smeroval po vyšetrení, teda či ho odviezli späť do väzenia, alebo bol hospitalizovaný.

Marian Kočner odchádza zo súdnej siene po ohlásení rozsudku
Video
Zdroj: TV Pravda

Podľa zistení Pravdy sa však zatiaľ zdravotný stav Mariana Kočnera nepodarilo zlepšiť. “Môžem potvrdiť, že vzhľadom na vážnosť jeho stavu je naďalej v opatere lekárov a boli zrušené všetky plánované úkony,” potvrdil pre Pravdu jeho advokát Para. Doplnil, že to zahŕňa aj výsluchy a porady Kočnera s advokátmi.

Marián Kočner si momentálne odpykáva trest v leopoldovskej väznici. V januári 2021 bol právoplatne odsúdený na 19 rokov odňatia slobody nepodmienečne za falšovanie miliónových zmeniek.

Obhajca Marek Para so svojím klientom Marianom...
Obhajca Marek Para so svojím klientom Marianom...
+4Prokurátor Ján Šanta na pojednávaní v kauze...

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) poskytuje zdravotnú starostlivosť odsúdeným vo vlastných zdravotníckych zariadeniach. Každý ústav výkonu trestu totiž disponuje vlastnou ambulanciou, pod zväz tiež patrí Nemocnica pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

“V prípade, ak si zdravotný stav väznenej osoby vyžaduje zdravotnú starostlivosť, ktorú nemožno poskytnúť v zdravotníckom zariadení zboru alebo vo väzenskej nemocnici, zabezpečí sa jej poskytnutie na nevyhnutne potrebný čas v inom civilnom zdravotníckom zariadení,” informovalo tlačové oddelenie ZJVS.

Doplnilo, že nedisponuje súhlasom Kočnera na poskytnutie informácii o jeho zdravotnom stave, preto ZVJS nemôže povedať, či je odsúdený podnikateľ hospitalizovaný, alebo nie je.

Kočner sa naposledy ukázal na verejnosti v polovici mája, na ohlásení rozsudku k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vtedy sa pohyboval samostatne a o zdravotných problémoch neinformoval.

Známy podnikateľ je aktuálne obvinený v niekoľkých ďalších trestných konaniach. Začiatkom júna prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Kočnera obžalobu pre kauzy Donovaly a Báč. V prvom prípade sa obžaloba týka uplatnenia nadmerných odpočtov DPH v sume prevyšujúcej 8 miliónov eur súvislosti s predajom nehnuteľností na Donovaloch.

V kauze Báč obžaloba sa týka zločinu poškodzovania veriteľa pri verejnej dražbe golfového areálu pri Báči, kde škoda dosahuje sumu takmer 3 milióny eur, informovala prokuratúra na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

58 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Marian Kočner #zdravotný stav