Štát stopol učebnicu sexuálnej výchovy. Minister dáva od rozhodnutia ruky preč

Neschválenie učebnice sexuálnej výchovy pre starších žiakov základných škôl bolo rozhodnutím komisie. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Daniel Bútora, ktorý vzal toto rozhodnutie na vedomie.

28.06.2023 11:00
bútora Foto: ,
Minister školstva Daniel Bútora počas rokovania vlády 28. júna 2023.
debata (22)

„K samotnej učebnici sa nechcem a neviem vyjadrovať,“ povedal šéf rezortu školstva. Podľa jeho slov by bolo zrejme lepšie, keby informácie o sexualite poskytovali deťom okrem rodičov aj školy. Inak sú podľa neho deti stratené v internetovej džungli. „Na to, aby to učitelia a školy zvládli, potrebujú učebnice, metodickú a odbornú pomoc,“ povedal šéf rezortu školstva.

V programovom vyhlásení vlády je podľa Bútoru uvedené, že sa pozrú na proces učebnicovej politiky a na schvaľovanie učebníc. Potvrdil, že k tomu pripravujú návrhy pre novú vládu. „Budeme pripravovať metodiku schvaľovania učebníc,“ dodal minister školstva.

Miroslav Tokarčík, konateľ, vydavateľstvo, Taktik Čítajte viac Vydavateľ učebníc: Školy majú veľký učebnicový dlh, deti sa učia aj zo "šalátových" vydaní
Špičkové švajčiarske učebnice píše Slovák. Nebyť protekcie, doma na Slovensku ho nevzali ani na strednú
Video
22 debata chyba
Viac na túto tému: #školy #školstvo #učebnice #sexuálna výchova #Daniel Bútora