Heger verzus Matovič. Voľakedy spojenci, dnes rivali. Pozrite si ich prvý televízny súboj

Igor Matovič a Eduard Heger sa v piatok prvýkrát stretli v spoločnej televíznej diskusii odvtedy, ako sa ich politické cesty v marci tohto roku definitívne rozišli.

30.06.2023 10:00
Igor Matovič / Eduard Heger / Foto: ,
Igor Matovič a Eduard Heger
debata (24)

Vedia si ešte vôbec predstaviť spoločnú spoluprácu? Sadli by si za rokovací stôl? Ako vidia svoje šance na úspech v septembrových voľbách? Aj o tom diskutovali v piatok od 12:30 v relácii Téma dňa na ta3.

Heger verzus Matovič. Pozrite si ich prvý televízny duel

V roku 2020 priviedli OĽaNO k triumfu v parlamentných voľbách, Matovič sa stal premiérom, Heger ministrom financií. Po takmer roku si v marci 2021 po koaličných turbulenciách posty vymenili, hoci formálne vládu riadil Heger, všetko nasvedčovalo tomu, že kabinet mal naďalej pod palcom šéf OĽaNO.

V decembri minulého roka Matovič skončil aj na poste financmajstra a rezort prevzal dočasne poverený premiér Heger. Už vtedy sa špekulovalo, že Heger v OĽaNO dlho nezostane a založí si vlastný politický subjekt. V marci sa chýry naplnili a Heger oznámil vznik Demokratov.

„Ľudia v OĽaNO ti vždy verne držali chrbát, a preto ti najmä prajeme, aby si takýchto ľudí našiel aj inde," odkázal Hegerovi po založení novej strany Matovič. „Prajem hnutiu do ďalšieho politického života len to najlepšie,“ napísal Heger po odchode z OĽaNO.

V tomto momente sa ich korektný politický vzťah končí. Nasledovali pomerne ostré výmeny názorov o „atómovkách“ v parlamente, (ne)spájaní pravicových demokratický síl, hádzaní viny za pád vlády či dotačnej kauze exministra Samuela Vlčana.

Rozhádaní. Heger a Matovič hádžu vinu jeden na druhého za Vlčana
Video

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #televízna debata #Eduard Heger