Ak sa Kollár za facku neospravedlní, zahlasujeme za jeho odvolanie, avizuje Matovič

Ak sa Boris Kollár (Sme rodina) do hlasovania o jeho odvolaní verejne neospravedlní za šírenie toho, že je správne biť ženy, ak má muž príčinu, a ak verejne nevyzve všetkých mužov na Slovensku, aby v živote nebili ženy bez ohľadu na to, či majú, alebo nemajú príčinu, tak bude Igor Matovič (OĽaNO) hlasovať za odvolanie Kollára z funkcie predsedu Národnej rady.

30.06.2023 12:15
Igor Matovič, parlament, májová schôdza Foto: ,
Igor Matovič
debata (8)

Matovič to uviedol na dnešnej tlačovej besede s tým, že je nemožné tolerovať, aby druhý najvyšší ústavný činiteľ dnes opakovane hovoril, že bude biť ženu, ak mu k tomu dá dôvod. „V tomto prípade legitimizujeme násilie páchané na ženách. Bez ohľadu na príčinu by chlapi nikdy nemali biť ženu. Chcem ponúknuť Kollárovi cestu, ako získať môj hlas. Možno mu na tom nezáleží, ale ak mu na tom záleží, tak chcem od neho len jedno chlapské gesto. Ospravedlniť sa, povedať verejne ‚mýlil som sa, nikdy nebudem biť ženy a vyzývam ostatných mužov, aby to nikdy nerobili‘," vyhlásil Matovič.

Mimoriadna schôdza Národnej rady k odvolávaniu predsedu parlamentu sa bude konať v utorok 4. júla od 14:00. Návrh na jeho odvolanie iniciovala strana Demokrati. Zdôvodňuje ho tým, že Kollár použil fyzické násilie voči svojej bývalej partnerke a vyhlásil, že by to spravil znova. V odôvodnení návrhu sa píše, že „násilie na ženách je neprijateľné a neprípustné. O to viac, ak sa ho dopustil predseda parlamentu, ktorý zároveň niekoľkokrát vyhlásil, že by sa ho dopustil opäť“. Poslanci zdôraznili, že kým sa bude násilie voči ženám považovať za niečo normálne a ospravedlniteľné, len ťažko môžeme očakávať, že zmizne zo slovenských domácností.

Eduard Heger Čítajte viac Väčšina Slovákov je za koniec Kollára vo funkcii, tvrdia Demokrati
Boris Kollár v Ide o pravdu: Keby som odstúpil, bol by to signál gaunerom, ktorí chcú ovplyvniť voľby
Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Boris Kollár