Kaliňák o odvolávaní Kollára: Nech sa s ním vysporiadajú tí, ktorí mu dali dôveru

Člen predsedníctva strany Smer-SD Robert Kaliňák povedal, že strana by mala svoju kandidátku do volieb odovzdať v nedeľu popoludní alebo podvečer. Na kandidátnej listine sa bude o voličské hlasy uchádzať s rovnakým číslom, ako keď kandidoval prvýkrát.

02.07.2023 16:30
debata (45)
Robert Kaliňák o odvolávaní Borisa Kollára a parlamentných voľbách
Video

Kandidátka je podľa neho zložená zo silného tímu v kombinácii odborníkov a mladých ľudí. „Je to zohratý tím. Smer si vždy zakladal na tom, aby mal stabilný klub, aby prípadnú vládu neohrozil rozpadmi,“ povedal Kaliňák. Priority, ktorým sa chcú venovať hneď po voľbách sú hypotéky a záchrana bývania pre mladé rodiny, a dofinancovanie zdravotníctva.

Kaliňák sa k prípadnému povolebnému spájaniu odmietol vyjadriť. „Máme takú ambíciu, aby sme tieto voľby zaznamenali výsledok, ktorý neumožní zloženie vlády bez Smeru. Predovšetkým veríme, že sa podarí zložiť vládu, ktorá bude mať sociálno-demokratický základ,“ pokračoval.

Peter Pčolinský a Robert Kaliňák Čítajte viac Smer chce byť pri zostavovaní vlády, Pčolinský odmieta spoluprácu s Republikou i Ficom

Kaliňák na margo utorňajšieho odvolávania Borisa Kollára z funkcie predsedu parlamentu uviedol, že keď sa mal Kollár stať predsedom parlamentu, hlasovali proti tomu.

„Myslím, že sa s tou dôverou musí vysporiadať týchto 106 poslancov,“ uviedol. Na „trápnom politickom divadle“ sa totiž podieľať nechcú. „Keď sme upozorňovali na tieto jeho chyby pred štyrmi rokmi, tak ich nikto nebral na zreteľ. Dnes si z toho chcú urobiť predvolebnú tému,“ dodal Kaliňák.

© Autorské práva vyhradené

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #odvolávanie #Robert Kaliňák #násilie na ženách #Boris Kollár #kandidačná listina