Farmári známi z protestov zavádzali pri dotáciách, tvrdí Smer. OĽaNO dáva od nich ruky preč

Farmárski aktivisti blízki hnutiu OĽaNO, ktorí v minulosti organizovali farmárske protesty, podľa strany Smer-SD zavádzali v žiadostiach o poskytnutie dotácií z Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Hnutie OĽaNO sa od farmárov dištancovalo. Smeru oponuje, že dotácie im boli pridelené počas vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho.

06.07.2023 17:37
debata (29)

Podpredseda strany Richard Takáč vo štvrtok uviedol, že farmár František Oravec, ktorý je trestne stíhaný a má zablokovaný majetok v hodnote tri a pol milióna eur napríklad žiadal dotáciu na výstavbu dvoch klimatizovaných skladovacích hál na mrkvu a cibuľu a financie z časti aj dostal. Pri následnej kontrole sa však podľa Takáča zistilo, že haly na predmetnom pozemku nestoja.

Líder OĽaNO Igor Matovič Čítajte viac Matovič pre Pravdu: Ideálna koalícia? Len OĽaNO. Treba mať výsledok ako Fico v 2012 a máte pokoj

OĽaNO hovorí, že s farmármi nemá nič spoločné

Hnutie OĽaNO sa od Oravca a Magdoška dištancovalo. „Páni Oravec ani Magdoško nikdy neboli nominovaní hnutím OĽANO do žiadnych funkcií a ani nijakým spôsobom nie sú spätí s naším hnutím,“ uviedlo v reakcii hnutie Igora Matoviča. Pripomenulo, že Oravec a Magdoško si v roku 2019 si založili vlastnú politickú stranu a vo voľbách kandidovali ako konkurencia OĽaNO.

OĽaNO ďalej reagovalo, že dotácie, ktoré spochybňuje Smer, boli pridelené počas Ficovej a Pellegriniho vlády, zatiaľ čo ich vyšetrovania prebiehali počas Matovičovej a Hegerovej vlády.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #farmári #Smer #OĽaNO