SaS vyzvala vládu na kompenzáciu energií pre samosprávy, pridal sa aj Heger

Debata o kompenzácii cien energií pre samosprávy pokračuje. Sloboda a solidarita (SaS) podporila žiadosť samospráv o aspoň čiastočné vyplatenie 108 miliónov eur.

18.07.2023 16:39
Eduard Heger, Richard Sulík Foto: ,
Richard Sulík a Eduard Heger na archívnej snímke.
debata (9)

Expremiér Eduard Heger (Demokrati) taktiež vládu Ľudovíta Ódora vyzval na uhradenie pomoci vytýčenej v nepodpísanom memorande z mája tohto roku.

„Považujeme za nesmierne dôležité, aby úradnícka vláda našla aspoň čiastočné zdroje na vyplatenie kompenzácií. Komplexné a systémové riešenie by však malo byť prenechané až na novú vládu. Vyhneme sa tak populistickému zneužívaniu témy niektorými politikmi,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík. Súčasnú situáciu považuje za výsledok rozhodnutí vlád Igora Matoviča (OĽANO) a Eduarda Hegera.

ZMOS, SK8 , čaputová, viskupič Čítajte viac Čaputová sľúbila, že bude iniciovať stretnutie Ódora s predstaviteľmi samospráv, uviedol po rokovaní Viskupič

Heger uviedol, že ako predseda vlády vyčlenil 200 miliónov eur na pomoc samosprávam, takmer polovica z ktorých je stále k dispozícii. Vyzval úradnícku vládu, aby urýchlene rozhodla o ich vyplatení. Odklad vyplatenia pomoci podľa neho vytvára riziko zneužitia tejto témy v predvolebných kampaniach. Toto vyjadrenie odporuje informáciám uvedeným Ódorom a Ministerstvom financií SR, podľa ktorých tieto finančné prostriedky nie sú dostupné.

ZMOS a Združenie SK8, Jozef Viskupič, Jozef Božík, Čítajte viac Samosprávy žiadajú sľúbené milióny eur. Ak ich zaplatíme, nebudeme mať na dôchodky, odkazuje vláda
9 debata chyba
Viac na túto tému: #samosprávy #Eduard Heger #SASKA #strana Demokrati