Polícia obvinila poslanca Borguľu. Žiadne dôkazy o mojej vine nie sú, tvrdí

Polícia v týchto dňoch obvinila poslanca Národnej rady SR. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to bez uvedenia ďalších podrobností povedal prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran. Podľa Roberta Fica ide o poslanca Sme rodina Martina Borguľu. Ten to neskôr potvrdil na sociálnej sieti a vyhlásil, že žiadne dôkazy voči nemu neexistujú, polícia prekrýva svoje prešľapy a ovplyvňuje voľby.

20.07.2023 12:20 , aktualizované: 18:03
mimoriadna schôdza, predčasné voľby, migy,... Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (228)

„V týchto dňoch sme obvinili poslanca Národnej rady SR, je to nová informácia, na ktorej sme sa dohodli s vyšetrovateľom, že ju môžeme dať von. V súčasnosti sa doručuje obvinenie,“ uviedol Hamran.

Bližšie okolnosti prípadu neprezradil. „Informujem o tom, aby bolo jasné, že polícia funguje tak ako má, a chránime verejný záujem bez ohľadu na to, voči komu je vyšetrovanie vedené,“ povedal šéf polície na tlačovej konferencii, na ktorej sa primárne vyjadroval k rozuzleniu sporu a názorových stretov s exministrom vnútra Ivanom Šimkom.

žilinka Čítajte viac Žilinka vysvetlil, prečo Borguľovi paragrafom 363 zrušil obvinenie z podplácania

Podľa predsedu strany Smer Roberta Fica ide v tomto prípade o poslanca Martina Borguľu, zvoleného za Sme rodina. Ten už raz čelil obvineniu, zrušila ho však Generálna prokuratúra SR. „Neurobili nič iné, len prepísali dátum,“ povedal Fico na margo uznesenia o vznesení obvinenia poslanca. Borguľa bol obvinený z toho, že dal úplatok 50-tisíc eur cez sprostredkovateľa bývalému príslušníkov finančnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Mariánovi K. Poslanec sa však bránil, že išlo o výpalné.

Borguľa: Polícia prekrýva svoje prešľapy a ovplyvňuje voľby

Dnes mi bol doručený “pozdrav“ z polície, uviedol Borguľa. "Opätovne mi vzniesli obvinenie za skutok zo začiatku leta 2018, kde som bol poškodený, neskôr obvinený. Prípad, ktorý bol X krát medializovaný. Do dnešného dňa polícia nemá žiadne nové dôkazy, preto tomuto teátru nerozumiem.

Spravme si v tom raz a navždy poriadok:

V prípade, o ktorom tu píšem som takmer rok vystupoval ako POŠKODENÝ. V týždni kedy prebiehala rozprava o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie (26.4.2022), som sa z minúty na minútu stal obvineným. Napriek tomu, že voči mne neboli nájdené ŽIADNE dôkazy. Spis bol procesne viac ako pol roka uzavretý. Islo o náhodu? To si nemyslím.

Generálny prokurátor v januári tohto roku skonštatoval, že voči mojej osobe neboli nájdené žiadne dôkazy a obvinenie ZRUŠIL. NIE PRIATELIA, ŽIADNE PROCESNÉ CHYBY sa nestali! JEDNODUCHO NEBOLI NÁJDENÉ DOKAZY!

Generálny prokurátor vo svojom rozhodnutí o zrušení obvinenia zadal nájsť voči mne relevantné dôkazy vo veci, za ktorú som mal uplácať. Ak sa niečo nájde – obviniť ma. Lenže nič sa nenašlo. Viete prečo? Lebo som žiaden trestný čin nespáchal.

Vyšetrovateľ znovu vypočul všetkých dotknutých, (čo je čudne tak mna nie)ktorí zopakovali, že som bol v roku 2018 VYDIERANÝ. Žiadne nové dôkazy nepribudli a nikto nemôže pochybovať, že v mojom prípade prebiehalo vyšetrovanie do najmenších detailov. Na záver musím pripomenúť reláciu, kde sám policajný prezident potvrdil, že začiatkom leta bol skutok premlčaný. I keď policajti mali od januára dosť času a pilne pracovali nič nové sa im nepodarilo nájsť.

Áno, napriek tomu mi bolo DNES opätovne vznesené obvinenie a ja nemám problém o tom hovoriť. Odhliadnuc od toho, že je prípad premlčaný, polícia v dostatočnej lehote nenašla žiadne dôkazy. Nikomu to NEVADÍ!? Odpoveď je na to len jedna. A to, že si polícia robí kampaň a snaží sa ovplyvniť voľby," dodal Borguľa.

Predsedovia parlamentu Čítajte aj Kollár nie je jediný. Prešľapy a kauzy sprevádzali aj bývalých predsedov parlamentu
228 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #polícia #obvinenie #NR SR #Martin Borguľa #Štefan Hamran