Výrazné obmedzenia pri rozširovaní D1 pri Triblavine podľa NDS na jeseň nehrozia

V súvislosti s rozšírením diaľnice D1 pri Triblavine vrátane križovatky D1/D4 nehrozia na jeseň výrazné dopravné obmedzenia. Deklaruje to Národná diaľničná spoločnosť (NDS). "Na stavbe sa vykonávajú práce, ktoré nebudú mať vplyv na plynulosť premávky na okolitých komunikáciách," potvrdila hovorkyňa diaľničiarov Eva Žgravčáková.

27.07.2023 15:37
debata

Prvé dopravné obmedzenia na prevádzkovanej diaľnici D1 pri Bratislave možno v súvislosti s výstavbou križovatky podľa nej očakávať v priebehu roka 2024. „O podrobnostiach budeme motoristov včas informovať,“ uistila.

Zhotoviteľ v tejto fáze pracuje podľa Žgravčákovej na náhradných komunikáciách, okrem projektovania a prípravy staveniska sa zameriava na vytyčovanie sietí. Rovnako na mieste realizujú aj archeologický výskum, archeológovia sa domnievajú, že v daných miestach sa mohlo nachádzať praveké keltské sídlisko.

NDS podpísala zmluvu s víťazom tendra na výstavbu rozšírenia D1 Bratislava – Triblavina vrátane križovatky D1/D4 na jeseň 2022. Poľská firma Budimex sa zaviazala postaviť 3,6-kilometrový úsek približne za tri roky. Zmluvná cena je zhruba 110 miliónov eur a stavba je financovaná zo štátneho rozpočtu. Viac než tretinu celej stavby rozšírenia budú tvoriť mosty, celkovo ich bude 18. Súčasťou stavby je aj prepojenie diaľnic D1 a D4. Po vytvorení obchádzkových trás dôjde k zdvihnutiu nivelety diaľnice D1. Informácie o priebehu výstavby možno nájsť aj na webe www.d1d4.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #diaľnica D1