Matovič v Ide o pravdu: OĽaNO je zrkadlom Slovenska. 'Zmrdom' v politike smrdíme, nedá sa s nami kradnúť

“Slovensko je väčšinovo konzervatívna krajina, máme aj kandidátov väčšinou konzervatívcov," uviedol šéf OĽaNO Igor Matovič v búrlivej debate v relácii Ide o pravdu. Podotkol však, že v hnutí sú aj ľudia s liberálnym zmýšľaním. Ako príklad uviedol líderku kandidátky hnutia v minulých voľbách Máriu Šofranko alebo exministra Ľubomíra Galka. Počas diskusie sa dostal Matovič do prudkej hádky s moderátorom relácie Petrom Bielikom, najmä pri otázkach menežovania pandémie či Matovičovom "boji proti mafii".

11.08.2023 10:30
debata (647)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Igora Matoviča v relácii Ide o pravdu
Video

„Máme svoj volebný program, máme podmienky, za ktorých vstúpime do vlády. Ak sa nevyplatí 500 eur každému človeku, čo príde voliť, tak do žiadnej vlády ani koalície nevstúpime,“ povedal šéf OĽaNO. „Základná vec je, že s OĽaNO a Matovičom sa nedá kradnúť. Preto každému zmrdovi v politike smrdíme, preto nás vylučujú. Ale po voľbách, keď ľudia rozdajú karty, a zrazu je úplne iný výsledok ako si mysleli alebo ako hovoria prieskumné agentúry, zrazu je matematika iná. Takže ľudia rozhodnú,“ povedal Matovič.

OĽaNO považuje za hnutie s väčšinou konzervatívcov, ale vidí v ňom aj liberálov. “Majú svoju platformu, Slobodní a zodpovední, sú liberáli, majú svoju politiku, s niektorými vecami možno nesúhlasia, ktoré hlásam ja, možno konzervatívnejšími, alebo ktoré hlása pani Záborská či Kresťanská únia. Na druhej strane odmietam zosmiešňovanie Kresťanskej únie alebo Za ľudí, že sú s nami na jednej kandidátke, lebo bez nich by 200 eur na dieťa nebolo presadené,” uviedol Matovič.

Ako hodnotí obdobie svojho vládnutia? Čo hovorí o strane Demokrati svojho bývalého súputníka Eduarda Hegera? Čo bude považovať za úspech a aké vyvodí dôsledky voči sebe, ak neuspeje OĽaNO vo voľbách?

Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

647 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Ide o pravdu