Čaputová: Trestné oznámenie pre zmluvu na mýtny systém je odôvodnené

Podanie trestného oznámenia pre nevýhodnú zmluvu na mýtny systém, ktorú štát v roku 2008 uzavrel so SkyTollom, považuje prezidentka SR Zuzana Čaputová za odôvodnené. Informovala o tom na sociálnej sieti po stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom.

11.08.2023 15:33
debata (5)

Počas pravidelného stretnutia diskutovali aj o možnosti zrýchleného spustenia nového mýtneho systému. „A zníženia výšky provízie, ktorá bude vyplácaná poskytovateľovi mýtneho systému, vrátane provízie SkyTollu,“ dodala.

Hovorili aj o možnosti skráteného legislatívneho procesu pre zákony, ktoré riešia poskytovanie pediatrickej zdravotnej starostlivosti, vrátane detských pohotovostí a urgentu.

„Rovnako sme riešili túto možnosť aj pre novelu Trestného zákona, ktorá by účinnejšie chránila obete nebezpečného prenasledovania,“ ozrejmila prezidentka. Priblížila, že ju premiér tiež informoval o urýchlenom spôsobe na odškodňovanie občanov postihnutých živelnými katastrofami, ako sú napríklad povodne či požiare.

„Zaujímala som sa aj o avizované nové údaje o aktuálnom stave štátneho rozpočtu, ktoré ovplyvnia možnosti štátu pre finančnú pomoc samosprávam,“ podotkla s tým, že premiér prisľúbil pokračovanie diskusie so samosprávami v priebehu budúceho týždňa.

Zároveň ocenila, že vláda i premiér si aj v čase kampane zachovávajú pokoj a vecnosť a s týmto postojom pristupujú k riešeniu problémov, ktorým Slovensko a občania čelia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Mýto #SkyToll