Pellegrini v Ide o pravdu: Hlas bude môcť vytvárať koalíciu aj na jednu, aj na druhú stranu

Chceme byť stabilizujúcim prvkom koalície a garantovať, že sa nevrátime do minulosti so všetkými jej chybami, ale ani že tu nikto nebude robiť experimenty so Slovenskom, hovorí šéf Hlasu Peter Pellegrini v relácii Ide o pravdu.

16.08.2023 11:20
debata (145)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Petra Pellegriniho v relácii Ide o pravdu
Video

Prieskumy preferencií politických strán, kde Hlas v poslednom období stráca percentá, sledujeme, ale nemienime sa nimi riadiť, uviedol Pellegrini: „Aj prieskumy sú nástrojom ako nejakým spôsobom vytvárať možno aj náladu v spoločnosti a utvrdzovať nejaké trendy“.

Chceme sa sústrediť na to, aby sme hovorili, čo sme už urobili a čo chceme robiť, dodal. Dúfa, že v deň volieb nebudú ľudia voliť na základe emócií, ktoré sa dajú vybičovať, ale že ich Hlas presvedčí „rozvážnou, pokojnou a odbornou politikou“.

Tvrdí, že odišiel zo Smeru a založil Hlas, aby mal široký koaličný potenciál, čo v jeho predošlej strane nebolo možné a voliči tak mali šancu, že sociálno-demokratická strana bude znovu vo vláde. Chce vstúpiť do takej koalície, kde Hlas v rámci politiky silného štátu dokáže presadiť 13. dôchodok, koaličné strany neohrozia žiadnym spôsobom členstvo Slovenska v NATO a Európskej únii, budú súhlasiť so získaním významných podielov v energetických firmách a vypracovaním plánu na 12 rokov, ktorý umožní definitívne odstránenie regionálnych rozdielov.

Máme značný koaličný potenciál a strana bude môcť „vytvárať koalíciu aj na jednu alebo aj na druhú stranu“, ale za vyššie vymenovaných podmienok. Silný Hlas podľa neho môže byť stabilizujúcim prvkom a garanciou, že sa Slovensko nevráti do minulosti so všetkými chybami, ktoré tu boli, ale že nikto ani nebude robiť „nejaké vedecké experimenty so Slovenskom“, uviedol Pellegrini.

Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

145 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ide o pravdu