Výsluch šéfa NBÚ Romana Konečného sa skončil, zadržaný nebol

Výsluch šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romana Konečného na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Žiline sa skončil, zadržaný nebol. Pre médiá uviedol, že je ďalej obvinený a vo veci podali sťažnosť. Podľa svojich slov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie a v utorok (22. 8.) nastúpi do práce.

21.08.2023 18:58
Roman Konečný, NBÚ, Národný bezpečnostný úrad Foto: ,
Riaditeľ Národného bezpečnostného úradu Roman Konečný na archívnej snímke.
debata (19)

„Podali sme sťažnosť. Vo veci sa nachádza vážny právny nedostatok, ktorý neumožňuje stíhanie pána riaditeľa NBÚ z formálno-právnych dôvodov, bez ohľadu na vecnú stránku celého skutku,“ povedal právny zástupca riaditeľa NBÚ Michal Mišík.

Dodal, že poskytli plnú súčinnosť a budú ju poskytovať aj naďalej. „Môj klient sa veľmi obsiahlo vyjadril ku všetkým skutočnostiam, ktoré mu jeho postavenie umožňuje,“ podotkol právny zástupca.

michal aláč, SIS Čítajte viac Premiér podal návrh na odvolanie šéfa SIS Aláča. Hlas žiada aj koniec Hamrana

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov Slovenskej informačnej služby (SIS) a NBÚ. Šéfa SIS Michala A. polícia aj zadržala po tom, ako v piatok (18. 8.) vypovedal na NAKA v Žiline. Prepustili ho v nedeľu (20. 8.) ráno.

sud Roman Stahl Čítajte viac Obvinený expolicajt Roman Stahl zostáva stíhaný na slobode. Na súd prišiel zbalený

Obvinenie celkovo piatich ľudí sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby obvinili pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #roman konečný #vojna v polícii #akcia Rozuzlenie