Platy profesionálnych vojakov sa od septembra zvýšia

Platy profesionálnych vojakov sa od septembra zvýšia približne o päť percent. V stredu to oznámil minister obrany Martin Sklenár.

23.08.2023 12:28
02-SRvojaci Foto: ,
Slovenskí vojaci na manévroch. Archívna snímka je z ukážky dynamických aktivít počas medzinárodného vojenského cvičenia Slovenský štít v Lešti.
debata (2)

„Vychádzame pri tomto rozhodnutí najmä z toho, že inflácia pokračuje, ceny sa zvyšujú a chceli sme zachovať odmeňovanie profesionálnych vojakov na úrovni, ktorá je konkurencieschopná aj na pracovnom trhu,“ zdôvodnil Sklenár.

Zvýšenie platov ministerstvo pokryje zo svojich zdrojov. Nebude teda na úkor iných rezortov.

Minister obrany Sklenár k aktuálnej situácii
Video
Zdroj: TV Pravda

Slovenskí vojaci pôjdu cvičiť do Poľska aj do Španielska

Slovenskí vojaci sa na jeseň tohto roka zúčastnia na troch medzinárodných cvičeniach. Ako vyplýva z dokumentu, ktorý dnes schválila vláda, konkrétne ide o cvičenia Salvator 2023 a Steadfast Jupiter 23, ktoré sa uskutočnia v septembri a v októbri v Poľsku, a tiež cvičenie Milex 2023, ktoré sa uskutoční na prelome októbra a novembra v Španielsku.

Na cvičeniach v Poľsku sa podľa ministerstva obrany zúčastnia vojaci spadajúci pod Veliteľstvo síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl SR a na cvičení v Španielsku príslušníci vzdušných síl.

Na Slovensku sa zase na jeseň uskutoční cvičenie Deployex 2023. V období medzi septembrom a decembrom sa na ňom má zúčastniť 1 500 vojakov členských štátov NATO so stovkami kusov techniky.

KĽDR Rusko Čína delegácie oslavy Čítajte viac Slovenská zbrojárska firma je na sankčnom zozname USA aj Ruska
2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojaci #zvýšenie platu #Ozbrojené sily SR