Svedok zo Slotovej korupčnej kauzy dostal za podplácanie podmienečný trest

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici odsúdil Vladimíra Machaja za prečin podplácania na dvojročný podmienečný trest odňatia slobody so štvorročnou skúšobnou dobou. Schválenie dohody o vine a treste potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Machaj svedčí v korupčnej kauze exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu.

30.08.2023 13:12
SR Banská Bystrica jusícia súdy ŠTS korupcia... Foto: ,
Ján Slota na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Archívna snímka.
debata (1)

„Obvineného Ing. V. M. súd uznal za vinného z prečinu podplácania a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere dva roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu vo výmere štyri roky. Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať,“ priblížila hovorkyňa.

SR Banská Bystrica jusícia súdy ŠTS korupcia Ján S. BBX Čítajte viac Slota je vinný v korupčnej kauze, odsúdili ho na dva roky podmienečne

Machaj svedčí v korupčnej kauze Jána Slotu, ktorého v júni zatiaľ neprávoplatne odsúdili na podmienečný trest. Podľa samosudcu sa však korupčnú trestnú činnosť nepodarilo preukázať, exšéf SNS dostal trest za zasahovanie do nezávislosti súdu a jeho ovplyvňovanie.

Slota: Je to veľký humbuk, ktorý si objednal šialený Igor z Trnavy
Video
Zdroj: TV Pravda
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Slota