V prípade nesprávne vyoperovaného oka polícia vzniesla obvinenie

V prípade nesprávne vyoperovaného oka v nemocnici v bratislavskom Ružinove vzniesla polícia obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví, potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

05.09.2023 16:26
debata
František Rapan, operácia, koleno, nemocnica, Nitra, okresný sud, rozsudok Čítajte viac Súd po štyroch rokoch rozhodol. Seniorovi zoperovali nesprávne koleno, odškodné označil za katastrofu

„Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II bolo po vykonaní znaleckého skúmania z odboru zdravotníctvo a farmácia vznesené obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví,“ spresnil. Bližšie informácie pre výkon procesných úkonov po vznesení obvinenia polícia neposkytla.

V Nemocnici Ružinov vyoperovali pacientovi nesprávne oko. Prípad, na ktorý upozornila TASR, okrem polície preveroval aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ten podnet vyhodnotil ako opodstatnený a Univerzitnej nemocnici Bratislava mal uložiť pokutu. Nemocnica potvrdila, že po incidente preškolila personál očnej kliniky v predoperačnej príprave. Do tzv. checklistu sa zapracovali nové poznatky.

operácia oko žilina doktor Čítajte viac Muž prišiel o zrak, po zákroku žilinských lekárov opäť vidí
debata chyba
Viac na túto tému: #Univerzitná nemocnica Bratislava #operácia oka #Polícia Slovenskej republiky