Aj Krajniak označil LGBTI+ za pliagu, ospravedlniť sa nemieni. Čelí trestnému oznámeniu

Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) podala na generálnej prokuratúre trestné oznámenie na exministra práce a poslanca NR SR za stranu Sme rodina Milana Krajniaka. Podobne ako v prípade predsedu Kresťanskodemokratického hnutia Milana Majerského, tak aj v prípade Krajniaka je predmetom jeho vyjadrenie o LGBTI komunite. Informoval o tom IĽP.

07.09.2023 13:05
Milan Krajniak Foto:
Exminister práce Milan Krajniak zo Sme rodina.
debata (224)
Nádejou pre LGBTI komunitu sú na Slovensku mladí, pomôcť môže aj pop-kultúra a médiá
Video

„Krajniak má v jednej veci pravdu, že takzvaná gender ideológia a LGBT ideológia sú pliagy. Sú to totiž konšpirácie o údajnom sprisahaní alebo koordinovanom útoku zo Západu s cieľom zničiť tradičné hodnoty a tradičnú rodinu. Problém je v tom, že tieto pliagy tu šíri práve on a ľudia s podobnými názormi. Deformujú verejný diskurz, rozdeľujú spoločnosť a ubližujú menšinám. Žiadame od generálnej prokuratúry rázny postup” uviedla koordinátorka organizácie Dúhové Slovensko n.o. Zuzana Slamená. „Jeho vyjadrenia možno prirovnať k dehumanizujúcemu jazyku, akým hovorili nacisti o budúcich obetiach holokaustu. Vieme teda, kam takéto výroky politikov vedú a preto ich nemôžeme a nebudeme akceptovať“ doplnil riaditeľ IĽP a spoluzakladateľ Dúhového PRIDE Peter Weisenbacher.

Milan Majerský Čítajte viac „Pliagou sú politici šíriaci nenávisť.“ Majerského pre kontroverzný výrok žalujú a kritika prišla aj z vlastných radov

Krajniak na svojom facebookovom profile súhlasil s Majerským a jeho výrokom, že LGBTI komunita je „pliaga". „LGBTI, transgender, gender ideológia je hrozba a pliaga pre Slovensk," napísal Krajniak. Majerský sa za svoj výrok ospravedlnil a tvrdí, že prišlo k nedorozumeniu. Krajniak však v príspevku píše, že sa zaň nikdy neospravedlní a myslí ho vážne.

224 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Krajniak #Milan Majerský #LGBTI+