Súd odmietol sťažnosť Kočnera v prípade odpočúvania porád s obhajcami vo väzbe

Ústavný súd (ÚS) SR odmietol ústavnú sťažnosť Mariana Kočnera v prípade odpočúvania porád s jeho obhajcami vo väzbe. Súd o rozhodnutí senátu informoval na svojom webe. Upozornil na to Denník N. Advokát Marek Para avizuje podanie sťažnosti na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP).

13.09.2023 11:30
pojednavanie Kočner Foto: ,
Marian Kočner
debata (3)

Ústavnú sťažnosť podal Kočner a jeho obhajcovia proti postupu Prezídia Policajného zboru a proti príkazu sudcu pre prípravné konanie banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

Trestné oznámenie v prípade odpočúvania stretnutí odsúdeného podnikateľa Kočnera predtým odmietol aj Úrad inšpekčnej služby (ÚIS). Para už skôr vyjadril presvedčenie, že cieľom sledovania boli porady advokátov so zámerom získať lepšiu pozíciu pre prokuratúru a štát v súdnom procese.

Odpočúvanie iniciovala Národná kriminálna agentúra a špeciálna prokuratúra pre podozrenie z korupcie, povolil ho ŠTS. Malo sa diať v čase, keď sa Kočner pripravoval na súd v kauze falšovania televíznych zmeniek, kde bol právoplatne odsúdený.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #odpočúvanie #Marian Kočner