Ódorov kabinet je pripravený vládnuť dovtedy, kým sa nevytvorí stabilná vláda

Vláda Ľudovíta Ódora je pripravená riadiť krajinu dovtedy, kým na základe výsledkov volieb nevznikne stabilná vláda. Šéf súčasného kabinetu to po stredajšom rokovaní vlády uviedol v súvislosti s možným povolebným patom.

27.09.2023 15:21
vláda, ódor. bútora, vašáková Foto: ,
Na snímke sprava podpredsedníčka vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti Lívia Vašáková, dočasne poverený predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor a dočasne poverený minister školstva SR Daniel Bútora počas rokovania vlády SR v Bratislave 27. septembra 2023.
debata (12)

„Tie prieskumy sa nie vždy pretavia do reálnych výsledkov vo voľbách,“ okomentoval premiér výstup z posledných predvolebných prieskumov, ktoré naznačujú riziko, že nebude možné zložiť vládu. „Sme však pripravení, ak to bude potrebné. Rozoberali sme to aj na vláde, pozeráme sa na to tak, že ak si to situácia vyžiada, potiahneme ďalej, kým nevznikne stabilná vláda,“ dodal Ódor.

V súvislosti so sobotňajšími parlamentnými voľbami bude mať večer príhovor v RTVS. Už na tlačovej konferencii však vyzval, aby ľudia prišli voliť, poukázal pritom na to, že okrem vyjadrenia sa k dôležitým témam v spoločnosti tak môžu urobiť aj ako súčasť zdraviu prospešných aktivít. „Hovorí sa, že pre zdravie je dobré urobiť 10 000 krokov denne. Tak v sobotu využite tých 10 000 krokov, choďte okolo volebných miestností, a keď tam už budete, už nebude problém uskutočniť aj hlasovanie. Tak to, prosím, urobte pre svoje zdravie, bude tak zdravšie aj Slovensko,“ dodal.

voľby 2023, urny Čítajte viac O polnoci sa končí volebná kampaň a začne plynúť moratórium

Štátny tajomník Ministerstva vnútra (MV) SR Martin Královič sa vyjadril aj k tému moratória pred voľbami, vidí v ňom význam a opodstatnenie. „Samozrejme, tá aplikačná prax, ako to bude vyzerať po polnoci, je rôzna. Modus operandi niektorých politikov je rôzny. Niektorí politici pokračujú v komunikácii posolstiev, dodržujúc zákon tak, že neplatia reklamu. Niektorí prejdú do režimu ‚postovania‘ pekných obrázkov krajiny, mačičiek a psíkov,“ skonštatoval Královič.

Rezort vnútra a štátna komisia pre voľby dohliadajú na dodržiavanie moratória a sú pripravení riešiť podnety.

predčasné voľby 2023, logo, pravda, Čítajte viac Stále sa neviete rozhodnúť, komu dať hlas? Pravda prináša prehľad strán, ktoré majú šancu dostať sa do parlamentu
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľudovít Ódor #úradnícka vláda