Svedkovia nočnej mory v Dúbravke prehovorili: Strelec bol čudák, na sídlisku sa ozývali výbuchy pravidelne

Z bytovky sa ozývali časté výbuchy, ale okolo jednej v noci zo stredy na štvrtok prišiel jeden veľký a zdá sa aj osudný. Nasledovalo rinčanie skla, streľba a krik. Na konci nočnej mory v bratislavskej mestskej časti Dúbravka bol jeden mŕtvy a ďalší štyria ľudia utrpeli zranenia.

28.09.2023 11:10
debata (44)
Svedok streľby: Päť minút možno rozhodlo o tom, že som tu
Video

Respondentka Jana pre Pravdu z miesta činu priblížila, že problémy so strelcom neboli v bytovke žiadne tabu. Ani podľa miestnych to nebol prvý problém so strelcom a na sídlisku sa opakovane ozývali výbuchy. Väčšinou išlo o jeden výbuch, ktorý okolo bývajúci pripisovali niečomu inému, ako streľbe. Jednu noc sa mali ozvať výbuchy trikrát v priebehu 15 minút.

Na sociálnej sieti sa objavila aj spoveď o tom, ako po príchode policajtov začal tento „narušený jedinec strieľať po ľuďoch a policajtoch.“

Podľa svedkov mali okolnosti rýchly spád. Najskôr bol výbuch a potom ako sa ľudia zhŕkli pod oknom a chceli sa pozrieť, čo sa deje, 32-ročný Matej začať z okna na druhom poschodí na nich strieľať. Zbraň mal mať údajne v legálnej držbe jeho otec. Potom ako na miesto dorazila polícia, Matej vybehol z bytu a na policajtov údajne zaútočil nožom. Následne pravdepodobne na medziposchodí podľahol zraneniam.

Rozbité okno bytovky odkiaľ strieľal muž na...
Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke zo...
+19V bratislavskej mestskej časti Dúbravka došlo v...

„Možno som mal šťastie v nešťastí v tom, že som prišiel domov z práce krátko predtým, možno päť minút, ako sa stala udalosť,“ opísal pre Pravdu nočnú streľbu svedok Richard.

„Zaparkoval som auto pred domom útočníka a išiel som 30– až 40-metrov k opačnému paneláku. Keď som prišiel domov, počul som silný výbuch. Vedel som, že to je streľba, následne sa ozval hlas ľudí, ktorí sa hádali, ktorí na niekoho kričali, vzápätí som počul zraneného, ktorý zrejme dostal zásah. Možno tých päť minút rozhodlo o tom, že som tu,“ pokračoval svedok. Tvrdí, že útočníka nepoznal, miestni ho však opisovali ako čudáka.

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke si vyžiadala jednu obeť
Video
Dúbravka / Fedáková ulica / Polícia / Policajná páska / Čítajte viac Muž v Bratislave strieľal z okna: Štyria zranení, jeden z nich je policajt. Útočníka zabili

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #streľba #Dúbravka