Hřích v Ide o pravdu: Víťaz volieb má stále slabší mandát, politická scéna je rozdrobená

O voľbách po voľbách so šéfom agentúry AKO Václavom Hříchom. Ako vidí slovenskú politickú scénu? Čísla, ktoré získavajú jednotlivé politické strany, sú stále menšie a menšie, uviedol Hřích v relácii Petra Bielika Ide o pravdu.

09.10.2023 11:00
debata (39)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Václava Hřícha v relácii Ide o pravdu.
Video

Víťaz volieb má stále slabší mandát. Smer získal 681-tisíc hlasov, sedminu celej populácie, Progresívne Slovensko 533-tisíc, ale napríklad Saska len 187-tisíc či SNS 166-tisíc.

„Žijeme na Slovensku, a hovorí sa bonmot, že keď sa Číňania pýtajú, koľko nás tu je a my povieme 5,5 milióna, tak povedia, jej, vy sa musíte všetci poznať. A teraz si zoberme, aké malé číslo získavajú politici ako takí,“ povedal Hřích.

Prečo sa strany na Slovensku delili a delia a kto bol, naopak, príklad úspešného spájania? Koho potrestali voliči za vládny „marazmus“? Vybral si Smer pred voľbami správneho súpera? Čo hovorí na rokovania o zostavovaní novej koalície? V čom je kľúčová pozícia Hlasu? Aká je dilema KDH či hnutia OĽaNO? Aké môže byť rozdelenie kresiel vo vláde? Budeme čakať na konečné rozhodnutie až do posledného dňa poverenia, ktoré dostal Robert Fico ako víťaz volieb? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu #Václav Hřích