Do parlamentu prichádzajú starí aj noví poslanci. Čo dostanú, čo im patrí?

Poslanci Národnej rady SR získavajú nárok na poslaneckú kanceláriu, asistenta, osobný počítač, ako aj tlačiareň. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Poslanci s trvalým pobytom mimo Bratislavského kraja majú tiež právo na ubytovanie.

22.10.2023 06:15
debata (21)
Šéf agentúry AKO Václav Hřích v Ide o pravdu analyzoval výsledky volieb: Víťaz volieb má stále slabší mandát, politická scéna je rozdrobená
Video

Podľa zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov má poslanec nárok na technické prostriedky potrebné na výkon jeho mandátu. Ide o osobné počítače a tlačiarne, ktoré poslancovi podľa odboru po skončení sa volebného obdobia zostávajú.

Poslanec s trvalým pobytom mimo Bratislavského kraja má podľa zákona právo na ubytovanie v zariadení Kancelárie NR SR „alebo na úhradu nákladov kanceláriou národnej rady v ubytovacích zariadeniach, ktoré určí kancelária národnej rady“.

Poslanec tiež dostáva primerane vybavenú kanceláriu v priestoroch Kancelárie NR SR. Poslanec si môže zriadiť aj inú kanceláriu.

Kancelária NR SR tiež poskytne poslancovi asistenta na výkon odborných a administratívnych prác spojených s činnosťou poslaneckej kancelárie.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #poslanci #parlament #NR SR