VIDEO: Polícia prenasledovala auto, v ktorom bolo 15 nelegálnych migrantov. Vodič chcel utiecť

Pätnásť nelegálnych migrantov pôvodom zo Sýrie našli policajti v aute, ktoré v noci z pondelka (23. 10.) na utorok nezastavilo na bývalom hraničnom priechode Čunovo - Rajka. Polícii sa ho podarilo zastaviť, vodiča zadržala a migrantov odovzdala cudzineckej polícii. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

24.10.2023 21:15
debata
Autentické zábery nočného prenasledovania unikajúceho vozidla s nelegálnymi migrantami.
Video
Zdroj: Polícia SR/facebook

„Vodič na výzvy na zastavenie vozidla nereagoval a riskantným spôsobom pokračoval v jazde. Nebezpečne menil smer jazdy a z diaľnice D2 odbočil smerom na diaľnicu D4,“ ozrejmili policajti. Vozidlo sa podarilo hliadke zastaviť, pričom sa vodič pokúsil o útek. „Ten mu prekazili policajti, ktorí ho hneď obmedzili na osobnej slobode,“ dodali.

Vodič bol z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu prevádzačstva odovzdaný vyšetrovateľovi Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Migrantov polícia odovzdala cudzineckej polícii na ďalšie procesné úkony.

migranti, Vajnory, Čítajte viac Migranti po voľbách zmizli z hraníc a presunuli sa do miest. Štát s pomocou mešká, no prichádza zima
debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #migranti #migračná kríza #nelegálni migranti