Naď sa vracia k obrane. Bude radiť českej ministerke Černochovej

Exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) sa stal poradcom českej ministerky obrany Jany Černochovej. Na novom pôsobisku bude mať na starosti zahraničné vzťahy a oblasť československej obrannej a priemyselnej spolupráce.

25.10.2023 10:26
debata (160)

„Vážim si ponuku Jany Černochovej, zúžitkovať moje skúsenosti a odbornosť na pozícii poradcu ministerky obrany ČR pre zahraničné vzťahy a oblasť československej obrannej a priemyselnej spolupráce. A aby ste to mali kompletné dodám, že pôsobiť budem v rámci Agentúry pre medzivládnu obrannú spoluprácu (AMOS) MO ČR,“ uviedol Naď na sociálnej sieti.

Naď: Vrtuľníky Viper od USA môžu prísť do dvoch rokov

Video

Ako ďalej uviedol, vzťah – Slovensko a Česko môže nadobúdať ďalšie formy konkrétnej spolupráce. „Koniec-koncov, už sme preukázali pri viacerých dôležitých projektoch ako spoločné obstaranie nových bojových vozidiel pechoty či ochrana slovenského neba, že spolupráca je to, čo prináša mnohé benefity a pozitívne výsledky pre všetkých,“ poznamenal Naď.

Naď: Fica považujú za trola, v Bruseli nechcú, aby vládol

Video

Naď doplnil, že v oblasti obrany a bezpečnosti sa pohybuje už vyše 20 rokov. „Prešiel som pozíciami od radového úradníka, cez vedúceho oddelenia, riaditeľa odboru, šéfa sekcie na rezorte obrany, cez diplomatického zástupcu Slovenska v NATO a EÚ až po ostatné roky v ministerskom kresle. Dovolím si povedať, že poznám procesy, ľudí a myslím, že som preukázal, že namiesto prázdnych sľubov dávam prednosť tvrdej práci a výsledkom. Navyše, v zahraničí oceňujú môj prínos do oblasti obrany a s ďalšími kolegami z fachu mám vynikajúce vzťahy,“ dodal Naď v statuse.

Igor Daniš aktual Čítajte viac Naďovi chýba moc. „Abstinenčné“ príznaky bývalého najbližšieho sekundanta Igora Matoviča či pokus o návrat?
160 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Jana Černochová