Po útoku na sudkyňu v Bratislave chce rezort spravodlivosti konať. Zváži aj úpravu zákonov

Ministerstvo spravodlivosti zváži prijatie potrebných legislatívnych či iných opatrení na zabezpečenie riadneho a bezpečného výkonu rozhodovacej činnosti všetkých sudcov Slovenskej republiky. Rezort to oznámil v súvislosti s útokom na sudkyňu Mestského súdu Bratislava II, ku ktorému malo dôjsť v utorok na Albrechtovej ulici v bratislavskom Ružinove.

26.10.2023 18:41
Zadržanie Foto:
debata (9)

Ministerstvo zároveň zdôraznilo, že odsudzuje akýkoľvek násilný zásah do fyzickej či psychickej integrity ktoréhokoľvek občana SR. „O to viac, pokiaľ je takou osobou sudca pri výkone svojej rozhodovacej činnosti,“ dodal rezort v stanovisku, ktoré poskytol jeho tlačový odbor.

Incidentom by sa mala na novembrovom zasadnutí zaoberať aj Súdna rada, o prípad a jeho okolnosti sa intenzívne zaujíma. Členovia súdneho orgánu apelujú na bezodkladné zdržanie sa šírenia verejných aj neverejných nenávistných prejavov voči predstaviteľom súdnej moci, ktoré sú spôsobilé podnietiť k použitiu násilia.

Muža, ktorý v utorok doobeda strieľal z plynovej pištole na Albrechtovej ulici, polícia po incidente zadržala. Čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa.

Zadržanie Čítajte viac V bratislavskom byte sa strieľalo, muž chcel pred políciou ujsť oknom
9 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo spravodlivosti #sudcovia