Danko v Ide o pravdu: Nebili sme sa o funkcie, chceli sme vládu len s Ficom. Kyjevu by sme nemali dať žiadne zbrane

Chceme, aby vzniklo veľmi tenké ministerstvo, preberieme si ľudí z ministerstiev školstva a dopravy, hovorí šéf SNS Andrej Danko v relácii Ide o pravdu o novom rezorte pre cestovný ruch a šport, ktorý má vzniknúť od 1. januára 2024. Malo by mať dvoch štátnych tajomníkov. SNS chce dostať do cestovného ruchu veľa peňazí a urobiť pasportizáciu športovísk.

28.10.2023 11:00
debata (175)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Andreja Danka v relácii Ide o pravdu
Video
Zdroj: TV Pravda

Ako úspešný príklad uviedol Maďarov, ktorí podľa Danka zvýšili podiel cestovného ruchu na tvorbe hrubého domáceho produktu zo štyroch percent v roku 2016 na 12 percent v súčasnosti. Chce, aby šport a cestovný ruch mali svojho „gazdu“, aj kvôli peniazom z eurofondov. Tvrdí, že keď pritiekli peniaze z eurofondov na ministerstvá, k športu či cestovnému ruchu, ktoré rezorty tiež zastrešovali, sa ani nedostali, školstvo ich minulo na digitalizáciu a doprava na cesty.

Ak by to bolo na ňom, útočné zbrane by na Ukrajinu nedodával vôbec, ani od súkromných firiem, a verí, že sa tak raz stane. „Žiadne peniaze z vojny za to nestoja, aby tá vojna eskalovala“. „Verím, že naši koaliční partneri dodržia dohody a že tie zbrane už zo Slovenska na Ukrajinu chodiť nebudú,“ uviedol Danko. Uvedomuje si, že to nie je gescii SNS, ale keby to v nej bolo, tak by tok zbraní zastavil. Vyžaduje si to podľa neho hlbšiu analýzu, keďže nedisponuje dátami a môžu byť rozbehnuté kontrakty. Tvrdí však, že „signál bol vyslaný“ a verí, že jedného dňa dodávky zbraní Kyjevu ukončené budú.

Ako sa utvárala koaličná vláda, prečo urobila SNS také kroky, aké spravila? Čo čaká nominantov strany SNS na ministerstvách, ktoré budú mať – kultúry a životného prostredia? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

175 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Ide o pravdu