Obžalobu podanú na exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského bude riešiť sudca v Banskej Bystrici

Obžalobou podanou na exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského sa bude zaoberať sudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu, potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

30.10.2023 10:33
súd, Vladimír Pčolinský Foto: ,
Archívne fofo: Exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského privádzajú na súd v Pezinku
debata

„Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe,“ priblížila Kudjáková.

Hamran o akcii Rozuzlenie, kde šla NAKA zatknúť aj špičky SIS a NBÚ.

Video

Prípadom sa bude opäť zaoberať sudca Rastislav Stieranka, ktorý v minulosti odmietol obžalobu na Pčolinského pre procesné pochybenia.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v piatok 27. októbra obžalobu pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie v prípade zrušila Generálna prokuratúra, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára. Konkurznému právnikovi súd schválil dohodu o vine a treste.

Vladimír Pčolinský Čítajte viac Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na exšéfa SIS Pčolinského, ide o úplatok od Kollára
debata chyba
Viac na túto tému: #Špecializovaný trestný súd #SIS #obžaloba #Vladimír Pčolinský