Danko si už vybral budúceho ministra, cestovný ruch a šport zastreší šéf letiska

Šéf národniarov Andrej Danko ubezpečil v relácii Ide o pravdu, že na čele nového ministerstva pre cestovný ruch a šport bude „profík”. Pre Hospodárske noviny uviedol aj jeho meno - bude to Dušan Keketi, súčasný šéf bratislavského letiska, ktorý ho riadi od roku 2021.

02.11.2023 12:24
Andrej Danko Foto: ,
Vľavo predseda SNS Andrej Danko
debata (41)

„Bude to človek z brandže, je profík,“ uviedol Danko v rozhovore v relácii Ide o pravdu. „Predstavím pánovi premiérovi Ficovi meno Dušan Keketi,“ uviedol neskôr Danko pre HNtelevíziu meno šéfa nového rezortu, ktorý ba mal začať fungovať začiatkom budúceho roka.

SNS už má podľa slov Danka aj rozpracovaný návrh zákona o zriadení nového ministerstva, v ktorom je rozpísaná aj štruktúra rezortu či model financovania.

danko, čaputová Čítajte viac Čo bude riešiť nové ministerstvo pre turizmus a šport? Danko chce štíhly rezort, úrad bude rozdeľovať rekordné peniaze

Keketi vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave, v minulosti pôsobil na poste predsedu Rady a generálneho riaditeľa Eximbanky. Predtým pracoval v privátnom sektore, okrem iného ako výkonný riaditeľ pre integráciu v Unicredit Leasing či na iných riadiacich pozíciách, uviedli Hospodárske noviny.

Danko v Ide o Pravdu: Chcem dostať do cestovného ruchu veľa peňazí
Video
Zdroj: TV Pravda
41 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #Andrej Danko #Dušan Keketi