Polícia obvinila útočníka z vlaku, navrhne väzobné stíhanie

Polícia obvinila útočníka, ktorý mal v stredu večer napadnúť 22-ročnú ženu vo vlaku na Spiši, navrhne väzobné stíhanie. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že po zhromaždení, dôkladnej analýze a následnom vyhodnotení všetkých dôkazov mohol krajský policajný vyšetrovateľ zo skutku obviniť 29-ročného Mateja z okresu Spišská Nová Ves. Ten mal podľa polície viackrát bodnúť mladú ženu, s ktorou sedel v spoločnom kupé vlaku smerujúceho z Košíc do Žiliny.

03.11.2023 09:15
debata

Muž čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. „Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania Matej vo vlaku, ktorý v tom čase prichádzal na železničnú stanicu Spišská Nová Ves, v úmysle usmrtiť poškodenú, pravdepodobne nožom, náhle a bez zjavného a doposiaľ nezisteného dôvodu, poškodenú niekoľkokrát bodol do oblasti krku. Keď sa začala brániť, spôsobil jej rezné poranenia na rukách,“ dodala krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Poškodená žena podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #napadnutie #polícia SR