Sú to sociálni netvori, koalícia sa dopustila na voličoch podvodu, protestovalo pred vládou hnutie Slovensko

Koalícia podviedla svojich voličov a nesplní sľuby, ktoré im dala pred voľbami. V súvislosti s opatreniami, ktoré oznámil minister práce Erik Tomáš (Hlas), to pred Úradom vlády SR vyhlásili predstavitelia hnutia Slovensko.

08.11.2023 11:05
debata (35)

Predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš kritizoval vyhlásenia o nemožnosti vyplatiť 13. dôchodok v priemernej výške, rovnako tak avizované zmeny v rodičovskom dôchodku a avizované zmeny, ktoré sa majú týkať dvojpercentného príspevku z daní. „Týmito opatreniami okradli rodičov detí, ktorých deti odvádzajú dane na Slovensku. Pre nás sú to obyčajní sociálni netvori,“ vyhlásil na adresu ministra Tomáša a ďalších členov vlády.

Tomáš: Sociálna poisťovňa nemôže vyplatiť v tomto roku plný 13. dôchodok
Video

Podľa poslanca Júliusa Jakaba napríklad matka dvoch detí príde zmenami v rodičovskom dôchodku o 470 eur v budúcom roku. „Tieto peniaze nenahradí ani to, ak by sa jej deti rozhodli, že jej dajú aj dve percentná zo svojich daní a vzdajú sa podpory verejnoprospešných aktivít neziskových organizácií,“ dodal Jakab.

SR Bratislava Politika Fico Premiér Ministerstvá Návšteva BA Čítajte viac Rodičovský dôchodok v súčasnej podobe skončí. Ako sa bude vyplácať po novom? Erik Tomáš Čítajte viac Minister Tomáš ohlásil nové 13. dôchodky. Stovky eur poputujú seniorom, kedy budú vyplatené?

Tomáš v utorok na tlačovej konferencii upozornil, že vzhľadom na prebiehajúce vyplácanie tzv. 13. dôchodku podľa pravidiel, ktoré schválila predchádzajúca vláda, už nemôže Sociálna poisťovňa vyplatiť 13. dôchodok vo výške priemernej penzie. Avizoval, že s ministerstvom financií rokuje jeho rezort o možnosti jednorazového príspevku, ktorý by finančný benefit seniorom do výšky priemerného dôchodku dorovnal. Tomáš tiež oznámil že rodičovský dôchodok by po novom nemal byť vyplácaný cez odvody, ale deti by mohli svojim rodičom prispieť poukázaním dvoch percent daní z príjmov fyzických osôb.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Erik Tomáš