Opozícia pripravuje spomienkovú akciu pri príležitosti 17. novembra

Opozičné PS a SaS pripravujú v piatok 17. novembra o 18.00 h spoločnú spomienkovú akciu na Námestí SNP v Bratislave. Pripomenúť má odkaz 17. novembra 1989. Informovali o tom na spoločnej tlačovej konferencii.

13.11.2023 16:48
debata (10)

Predseda PS a podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka označil 17. november 1989 za jeden z najdôležitejších dátumov našich moderných dejín. Podčiarkol potrebu pripomínať si jeho odkaz. Skonštatoval, že novembrové udalosti priniesli slobodu, nezávislosť, nové možnosti i znovuzačlenenie do zjednotenej Európy.

Chlieb, pečivo, pekári, múka Čítajte viac Pamätáte si, koľko stál chlieb pred revolúciou? Robilo sa na naň 9 minút, dnes 18. Pozrite si, koľko sme platili za potraviny pred 1989 a dnes

„Slobodu a európanstvo nám 17. novembra vybojovala občianska spoločnosť,“ doplnil Šimečka. Upozornil pritom na aktuálne útoky na mimovládne organizácie a médiá.

„Úlohou demokratických strán je neustále poukazovať na to, že slušnosť a čestnosť v spoločnosti majú stále miesto,“ podčiarkol podpredseda SaS a poslanec Branislav Gröhling.

Knazko kridlo Čítajte viac Milan Kňažko: Keď je najhoršie, objaví sa v nás to najlepšie
10 debata chyba
Viac na túto tému: #spomienka #Progresívne Slovensko #17. novembra