Richter: Programové vyhlásenie vlády je kompromis volebných programov

Programové vyhlásenie vlády je kompromisom volebných programov strán, ktoré utvorili vládnu koalíciu. V diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS to zdôraznil šéf poslaneckého klubu strany Smer Ján Richter. Doplnil, že podobu dokumentu ovplyvňujú aj požiadavky jednotlivých rezortov alebo napríklad európske dokumenty a záväzky z nich vyplývajúce.

19.11.2023 13:31
richter Foto: ,
Ján Richter
debata

„A to sa spracuje. Ani jedna z tých politických strán nemôže byť víťaz a nemôže byť porazený. Tam musí byť nejaký kompromis," vyhlásil Richter. Doplnil, že v programovom vyhlásení je premietnutý mandát, ktorý koaličné strany získali vo voľbách od voličov.

Majerský o programe vlády: Bol šitý horúcou ihlou
Video

Podľa opozičného poslanca Jozefa Hajka (KDH) boli politické programy koaličných strán veľmi strohé. „Stvoriť z toho 88-stranový dokument, to pokladám za výkon," uviedol Hajko. Programové vyhlásenie zároveň označil za príliš všeobecné. „Ja tam veľmi veľa takých konštatovaní, že – „zvážime", „uvidíme", „chceme" a tak ďalej. Ale nevidím tam nejaké míľniky alebo nejaké ciele, ktoré by sa dali zmapovať alebo odsledovať, či tá vláda to skutočne robí," dodal Hajko.

PVV, programové vyhlásenie vlády, rozprava, parlament, poslanci Čítajte viac Konflikt, obmedzenia či zásahy. Debata o programe v NR SR sa stočila na politickú hru, SaS zvažuje žalobu
debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Richter #programové vyhlásenie vlády #PVV #Jozef Hajko